Nieuwe modellen

Nieuwe Seat Ibiza heeft alles van een grote (+VIDEO)

De vijfde generatie Seat Ibiza is duidelijk geïnspireerd op zijn grote broer, de Leon. Niet alleen het design lijkt verwant, ook de technologie en de motoren worden gedeeld met de recent vernieuwde Leon. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 01/02/2017 | Leestijd: 2 min

De nieuwe Ibiza krijgt dus in primeur het nieuwe modulaire MQB A0-platform van de VW groep, nog voor de VW Polo en zelfs de Audi A1. Ondanks de lengte van 4,06 m biedt de Seat meer ruimte voor de passagiers en de bagageruimte van 355 liter kan de vergelijking met koffers uit een groter segment doorstaan.

Bij de lancering die nog deze zomer is voorzien, biedt de Seat Ibiza keuze uit een 1.0 TSI driecilinder benzinemotor met 95 of 110 pk. Er is ook een 1.6 TDI die 80, 95 of 115 pk levert. Deze nieuwe Ibiza wordt de eerste wagen binnen zijn segment die met een CNG-motor wordt uitgerust, een 1.0 TSI met 90 pk. Later volgt ook de nieuwe 1.5 liter grote benzinemotor van 150 pk en er komt wellicht ook een Cupra. 

Advertentie – lees hieronder verder

Qua technologie zoekt de Ibiza aansluiting bij een groter segment met de komst van een adaptieve snelheidsregelaar, noodremhulp, file-assistent en connectiviteit voor CarPlay, Android Auto via het 8 inch display.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie