Nu al softwareproblemen met de VW ID.3?

De Volkswagen ID.3 zal later geleverd worden dan gepland. Een softwareprobleem zou de Volkswagen-reus dwingen om de boel uit te stellen.

Nu al softwareproblemen met de VW ID.3?

Eind december berichtten verschillende media over technische problemen die het op de markt brengen van de ID.3, waarvan de productie in november van start ging, vertraagden. Duizenden auto’s zouden in een parkeergarage wachten op een software-update. Volgens het tijdschrift “Manager Magazin” heeft VW een enorme achterstand opgelopen en is het bedrijf van plan om pas in mei 2020 met de leveringen te starten. In Engeland vertelde Volkswagen een toekomstige klant zelfs dat hij pas in het voorjaar van 2021 de specificaties van zijn ID.3 zou kunnen kiezen…

Cet été en Belgique

“Het implementeren van een nieuwe, krachtige elektronische en software-architectuur is een uitdaging die kan leiden tot moeilijkheden of vertragingen, die we momenteel aanpakken”, vertelde een VW-woordvoerder aan Automotive News Europe. In België worden de eerste exemplaren tegen het einde van de zomer verwacht. Volkswagen streeft ernaar om dit jaar 100.000 elektrische auto’s te bouwen, wat moet helpen om aan de Europese CO2-normen te voldoen.