Nieuwe modellen

Peugeot 308 PSE: vergeet het maar

Geschreven door Joris Bosseloo | 24/03/2021

Toen de gloednieuwe Peugeot 308 zich onlangs voor het eerst liet zien, maakten we gewag van de eventuele komst van een snelle PSE-versie met twee motoren in navolging van de grotere 508 PSE. Ijdele hoop, zo blijkt.

Jérôme Micheron, productdirecteur van Peugeot, sprak met de Britten van Top Gear en zorgde tijdens dit gesprek voor een domper op de vreugde: “Als je kijkt naar de markt voor sportieve versies en de CO2-regelgeving, is deze ingestort. […] We zien hier nog geen markt voor. En het zou extra gewicht toevoegen”.

Dus… geen PSE-versie?

Van deze uitspraak leiden we af dat er van de voorlopig geen PSE-versie (Peugeot Sport Engineered) op de agenda staat. Het gebrek aan aandacht voor de kan hier mee te maken hebben, of misschien ligt het aan de wil van Carlos Tavares, de voorzitter van moederbedrijf Stellantis, om sneller dan verwacht de overschakeling op 100% elektrische modellen te maken. Dit laatste zou willen betekenen dat we helemaal géén sportieve Peugeot hybrides meer moeten verwachten. Wel is er sprake van een sportversie van de .

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's