Nieuwe modellen

Peugeot 508: een schuchtere evolutie

De Peugeot 508, herkenbaar aan zijn vernieuwde snuit, is al halverwege zijn carrière. Voor de gelegenheid krijgt hij een nieuwe hybride versie.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 feb. 2023 | Leestijd: 2 min

Hoewel hij enigszins wordt overschaduwd door de overweldigende concurrentie van SUV’s, heeft de Peugeot 508 al 5 jaar een succesvolle carrière achter de rug. Daarom heeft hij zojuist een facelift gekregen om hem een frisse uitstraling te geven.

Het meest opvallend is de vernieuwde neus met een grotere grille en nieuwe dagrijverlichting. Ook aan de achterzijde zijn de lichten herzien en, zoals bij sommige auto’s van de Volkswagen-groep, zijn de richtingaanwijzers dynamisch. Ook andere details zijn gewijzigd, zoals het ontwerp van de velgen en de achterbumper, die nu meer omhullend is.

Advertentie – lees hieronder verder

Peugeot 508 FL arriere

Het interieur is gemoderniseerd

Binnenin is er ook iets nieuws, met een 10-inch scherm in het midden van het dashboard, het verdwijnen van de versnellingspook die nu is vervangen door een kleine schakelaar op de console tussen de stoelen, en een 12-inch display met nieuwe mogelijkheden. De i-Cockpit staat nog steeds op de agenda, met zijn zeer laag geplaatste ministuur.

Peugeot 508 FL habitacle

Instap PHEV

Mechanisch verandert er niets aan de 1.2 Puretech en 1.5 BlueHDI motor, beide met 130 pk. De twee oplaadbare hybride versies met respectievelijk 225 en 360 pk (voor de zeer exclusieve PSE) worden nu vergezeld door een instapper bestaande uit een 1.5 benzinemotor ondersteund door een elektrische aandrijving. Het geheel ontwikkelt 180 pk en 360 Nm. Dankzij een accu van 12,4 kWh kan de 508 maximaal 64 km afleggen. Deze facelift is ook leverbaar op de 508 SW. Zowel de sedan als de break gaan in juni in de verkoop.

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie