Nieuwe modellen

Porsche Panamera volgens Infiniti

Infiniti, de luxedochter van Nissan, zal donderdag voor spektakel zorgen op de Mondial de l’Automobile in Parijs. De Japanse constructeur zal er een conceptcar tonen die de voorbode is van het nieuwe vlaggenschip van het merk. De wagen zou pas in 2018 op de markt komen.

| Gepubliceerd op 29 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

Hij luistert naar de naam Q80 en het gaat om een vierdeurs coupémodel met riante proporties. Deze topcoupé meet 5,05 meter en is 2,03 meter breed. Het design oogt sportief en heeft qua silhouet iets weg van een Aston Martin Rapide, een Porsche Panamera en een Audi A7. Met de vloeiende daklijn, de hoge gordellijn en de geprononceerde flanken in combinatie met de laterale luchtinlaten en de 22 duim grote velgen bekent hij duidelijk kleur.

Op dit ogenblik heeft Infiniti nog geen enkele foto getoond van het interieur. De constructeur geeft enkel aan dat men binnenin vier individuele zitjes voorziet. Men zal ook verfijnde materialen gebruiken zoals leer, aluminium en carbonvezel. De Nissan-dochter wil nog wel kwijt dat de zijdeuren in tegenovergestelde zin zullen openen.

Advertentie – lees hieronder verder

Vanuit technisch oogpunt weten we nu al dat deze concept een adaptieve ophanging heeft, dat hij een zeer goede geluidsisolatie zal krijgen en dat er quasi zeker een hybride variante zal volgen. Diverse bronnen menen te weten dat deze hybride aandrijving over een systeemvermogen van ruim 700 pk zal beschikken. Het zou ook kunnen dat deze Infiniti zal worden geleverd met een systeem waardoor hij autonoom kan rijden. We kijken uit naar 2018!

Denkt u dat deze Infiniti een alternatief kan zijn voor een prestigemerk zoals Porsche ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon