Nieuwe modellen

Renault Arkana gaat onder het mes

Kort na de Clio geeft Renault ook de Arkana een facelift. Terwijl de stadswagen grondig verandert, zijn de aanpassingen aan de SUV-coupé eerder subtiel.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 17 jul. 2023 | Leestijd: 3 min

Wie op zoek is naar een SUV-coupé denkt misschien in de eerste plaats aan dure premiummodellen als de Audi Q5 Sportback, BMW X4 of Mercedes GLC Coupé. Maar het kan ook wat goedkoper en dan kom je al snel uit bij de Renault Arkana.

Hoewel hij technisch gebaseerd is op de Clio en Captur, ziet Renault de Arkana als een belangrijk model om klanten in het hogere C-segment te verleiden. Dat lukt aardig: in Europa verkocht Renault intussen 163.000 exemplaren.

Advertentie – lees hieronder verder

Renault Arkana

Nieuwe grille

Na drie jaar komt Renault nu met een kleine facelift voor de Arkana. Die herken je nog het best aan het nieuwe, tweedimensionale logo in de grille, in het midden van een hoogglanzend zwarte band die aansluit op de koplampen. De grille zelf bestaat uit een nieuw ruitjespatroon dat doet denken aan de sterretjes die herhaald worden in de Mercedes-grille.

De chroomafwerking aan de grille en raamlijsten is uit het volledige gamma verdwenen en vervangen door zwart, gesatineerd zwart of hoogglanzend zwart, naargelang de versie.

Het Renault-logo op de achterklep is afgewerkt in zwart chroom, dat ook gebruikt wordt voor de letters van Arkana en de uitlaatpijpen.

De achterlichten kregen een modernere look met gerookte kristalbehandeling. Al bij al blijven de designaanpassingen dus eerder discreet.

Renault Arkana

Esprit Alpine

Renault brengt het aantal uitrustingsniveaus terug van vijf naar drie: Evolution, Techno en Esprit Alpine. Net als bij andere Renault-modellen heet de topversie voortaan Esprit Alpine.

Qua motoren blijft alles bij het oude en kun je kiezen tussen een milde hybride met 1.3-benzinemotor of een zelfopladende full hybrid met 1.6-benzinemotor.

Vooral die laatste is populair: 63 procent van de Europese klanten kiest ervoor. Renault noteert de eerste bestellingen voor de opgefriste Arkana vanaf deze zomer.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon