Nieuwe modellen

Renault Kwid : een Dacia die lijkt op de 4L ?

Op het Indiase salon van Chennai heeft Renault zopas haar jongste lowcost crossover getoond waarover we maandag reeds berichtten. De naam van de wagen wordt uiteindelijk niet Kayou maar wel Kwid. Hij zal zijn commerciële carrière eind september al starten in India. Later komt de wagen ook naar Europa, al zal die hier een Dacia-badge krijgen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 21 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Deze Kwid wordt dus een hedendaagse interpretatie van een Renault 4L. Hij is met een lengte van 3,68 m ook iets langer en zelfs een fractie hoger (1,58m) dan een Captur. De Kwid beschikt bovendien over een bodemspeling van 18 cm. Dat is een belangrijk detail voor een wagen die ook over een gehavend wegdek moet kunnen rijden.

Los van de hogere zithouding, biedt de Kwid een interieur dat plaats biedt aan de bestuurder en vier extra inzittenden. De constructeur geeft ook aan dat de Kwid een koffer krijgt die groter is dan die van zijn rechtstreekse concurrenten. Te oordelen aan de eerste beelden van deze wagen ziet het er naar uit dat deze toekomstige Dacia over een digitaal dashboard zal beschikken. We zien ook een multimediasysteem met navigatie en Bluetooth-technologie.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de Kwid vinden we een drieclindermotor van 0,8 liter. Deze driepitter ontwikkelt 55 pk en levert 130 Nm aan koppel. Volgens diverse experts moet de Kwid in Europa aan een zeer aantrekkelijk tarief te koop zijn. De prijs zou rond de 6.000 euro draaien.

Zou u zich laten verleiden door de charmes van een “moderne 4L” ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon