Nieuwe modellen

Seat komt met opgefriste Ibiza

Op het salon van Barcelona toont Seat de gefacelifte versie van haar Ibiza. De wagen ondergaat zowel esthetisch als technisch enkele evoluties. De constructeur liet niets aan het toeval over zodat deze Spaanse compact opnieuw het hoofd kan bieden aan de Volkswagen Polo, de Renault Clio en de Ford Fiesta.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 12/05/2015 | Leestijd: 2 min

De koetswerkaanpassingen blijven discreet. De ibiza heeft voortaan recht op LED dagrijlichten en velgen die 16 of 17 duim meten. Het koetswerk wordt voortaan ook in twee extra kleuren geleverd (maangrijs en chili rood). Binnen merk je dat het dashboard meer naar de bestuurder toe werd gericht. Er komt ook een nieuw hightech multimediasysteem.

De Ibiza kan ook op vlak van veiligheid innoveren. Net als zijn neefjes binnen de Volkswagen groep, beschikt de Ibiza voortaan over een automatisch noodremsysteem. Er is ook een systeem dat de bestuurder waarschuwt wanneer diens concentratie zakt. Optioneel worden eveneens ultrasone parkeersensoren en een achteruitrijcamera geleverd.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap vinden we beproefde motoren. Op diesel is er de 1.4 liter grote TDI die met 75, 90 of 105 pk beschikbaar is. Benzinerijders hebben keuze uit een 1.0 driecilinder met 75 pk. Dezelfde motor is er ook met turbo, goed voor 95 of 110 pk. De 1.4 TSI levert 150 pk. Afhankelijk van hun vermogen, zijn de motoren beschikbaar met een manuele zesversnellingsbak of met een gerobotiseerde DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Wat vindt u van de veranderingen die de Seat Ibiza onderging ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie