Nieuwe modellen

Seat toont officieel de Ateca, het neefje van de Tiguan

Seat toont haar eerste compacte SUV model dat gebaseerd is op het platform van de Volkswagen Tiguan. De wagen biedt een uitstekend compromis tussen interieurruimte en buitenafmetingen. Hij wordt aan het grote publiek getoond op het salon van Genève.

Geschreven door Nicolas Joannès | 11/02/2016

Ondertussen zal ook Skoda in Genève een prototype tonen van een SUV concept. Op hetzelfde ogenblik is Seat al klaar met de Ateca die zijn opwachting maakt in een felbevochten segment van compacte SUV modellen. Al deze wagens maken gebruik van het modulaire MQB platform van de Volkswagen groep.

Deze Seat meet 4,36 m en is 13 cm korter van de Tiguan. De Ateca heeft ondanks dat een kofferinhoud van 510 liter (485 liter voor de vierwielaangedreven variante). Het interieur is geïnspireerd op dat van de Seat Leon en de wagen beschikt over Traffic Jam Assist en de jongste technologie op vlak van connectiviteit.

De benzinemotorisaties zullen in een eerste fase compacte driecilinders zijn, goed voor 115 pk. Er komt ook een 1,5 TSI die 150 pk levert. Verder voorziet men drie dieselmotoren: 1,6 TDI met 115 pk, 2,0 TDI met 150 of 190 pk.

Denkt u dat deze Seat Ateca een plaats verdient op de markt van de compacte SUV-modellen?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook