Nieuwe modellen

Sexy, de BMW 2-Reeks gaat hogerop !

Op de Mondial de l’Automobile in Parijs, begin oktober, toont BMW haar nieuwe 2-Reeks cabriolet. Het is meteen de vervanger voor de gelijknamige 1-Reeks. BMW veranderde niet enkel de naam van de cabrio, hij werd ook enkele centimeters groter (7,2 cm in de lengte en 4,1 cm in de breedte). Zelfs de wielbasis nam toe met 4,3 cm. Door die extra cetimeters tussen de assen krijgen vooral de passagiers achterin extra beenruimte. Ook de kofferinhoud gaat er op vooruit. Met gesloten kap krijg je in de bagageruimte van de nieuwe cabriolet 335 liter kwijt, wat 30 liter meer is dan in de 1-Reeks. Wanneer je open rijdt, slinkt heet laadvolume tot 280 liter. In de BMW raak je dus meer kwijt dan in de Audi A3 cabrio, de enige rechtstreekse concurrent van de BMW.

| Gepubliceerd op 16 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De 2-Reeks wil ook praktisch zijn met een elektrisch bediende kap die je tot een maximumsnelheid van 50 km/u ook rijdend kan openen. De ganse beweging (openen of sluiten) neemt amper 20 seconden in beslag. De soepele kap is bovendien in diverse kleuren leverbaar.

Onder de motorkap van de 2-Reeks cabriolet vinden we beproefde BMW-motoren. Op benzine is er keuze uit drie motorisaties. De 2.0 TwinPower turboversie levert in het vooronder van de 220i 184 pk, terwijl de 228i (op basis van dezelfde tweeliter) 245 pk sterk is. De 235i , een zescilinder TwinPower turbo is goed voor 326 pk. De 220d is de enige dieselversie en levert 190 pk. BMW voorziet slechts euro 6 motoren die met een manuele of automatische versnellingsbak komen. De 2-Reeks cabriolet zal pas in de lente in de showroom staan.

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u met de haren in de wind willen genieten van deze BMW 2 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon