Nieuwe modellen

Sharan : Volkswagen gunt haar grote MPV eindelijk een facelift

In Genève toont Volkswagen de gefacelifte versie van de tweede generatie Sharan. De wagen verander zowel technisch als qua look. De constructeur zorgt ervoor dat de wagen aansluit bij de rest van het actuele gamma en monteert slechts motoren die aan de Euro 6 norm voldoen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 24 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

De veranderingen aan het uiterlijk van de Sharan zorgen niet voor een stijlbreuk en blijven discreet. Je merkt vooral dat aan het radiatorrooster is gewerkt . Er komen ook aangepaste achterlichten die worden voorzien van ledtechnologie. Verder monteert de constructeur lichtmetalen velgen. Binnenin zijn er geen verrassingen. We stellen vast dat de afwerking er op vooruit is gegaan en dat het tellercluster werd aangepast.

Volkswagen zet met de Sharan duidelijk in op connectiviteit. Die connectiviteit werkt via een infotainmentsysteem met een aanraakscherm. De unit is compatibel met Android Auto (Google), CarPlay (Apple) en MirrorLink.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van veiligheid wordt de Sharan uitgerust met een Blind Spot sensor, een assistent om een parking uit te rijden, een adaptieve snelheidsregelaar (ACC) en een Front Assist-functie met noodremhulp in de stad.

Qua aandrijving is er keuze uit twee benzinemotoren (TSI van 150 of 220 pk) en drie diesels. Deze TDI’s leveren tussen de 115 en de 184 pk. Afhankelijk van de gekozen motorisatie kan die met een manuele transmissie of met een optionele DSG-zesbak worden geleverd.

Vindt u de veranderingen aan de Sharan overtuigend genoeg ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon