Nieuwe modellen

Verrassing: Subaru BRZ komt toch naar België

Is het je niet gelukt om een Toyota GR86 te bemachtigen? Dan krijg je nu een herkansing, want Subaru brengt een beperkte oplage van zijn tweelingbroer BRZ naar België. Voor de snelle beslissers…

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 18 apr. 2023 | Leestijd: 3 min

Sportieve coupés met een benzinemotor en achterwielaandrijving worden stilaan schaars. De CO2-verplichtingen waaraan fabrikanten in Europa moeten voldoen, zijn daar natuurlijk niet vreemd aan.

Ook Subaru was oorspronkelijk niet van plan om de derde generatie van de BRZ bij ons aan te bieden, hoewel Toyota dat wel deed met de quasi identieke GR86. Maar kijk, nu heeft Subaru besloten om toch een handvol exemplaren van de BRZ te verkopen in België en Luxemburg (en eerder ook al in Duitsland).

Advertentie – lees hieronder verder

Subaru BRZ

Alleen manueel

Goed nieuws dus voor de liefhebbers, want de BRZ is toch een bijzondere auto. De compacte coupé is 4,265 meter lang en weegt maar 1.289 kg. De laag ingebouwde, compacte boxermotor zorgt voor een laag zwaartepunt.

De atmosferische viercilinder benzinemotor is 2,4 liter groot en levert 234 pk bij 7.000 tr/min. Schakelen doe je met een manuele zesbak, want de automaat wordt in België niet geleverd.

Subaru BRZ

Eén versie, één kleur, één optie

Je kunt de Subaru BRZ  vanaf nu bestellen voor een basisprijs van 40.995 euro. Bijna alles is meteen inbegrepen. Er is maar één uitvoering (Limited) en één koetswerkkleur (WR Blue Pearl). De enige optie is het STi Pack van 2.500 euro met onder meer zwarte accenten in de ventilatieopeningen op de flanken, een diffuser, een spoiler op de achterklep, een extra rand op de voorbumper en een aluminium versnellingspookknop.

Subaru start de leveringen in juli, maar voor het STi Pack moet je tot eind dit jaar geduld oefenen. Snel beslissen is de boodschap, voor hij – net als de Toyota GR86 – uitverkocht is.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon