Nieuwe modellen

Volkswagen Touran : dit is geen facelift

Volkswagen gaat in Genève niet twee maar wel drie nieuwe modellen voorstellen die voldoen als gezinswagen. Naast de Caddy en de Sharan zal de constructeur ook een gloednieuwe Touran laten zien. In tegenstelling tot beide andere modellen gaat het hier niet om een doordeweekse facelift.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze nieuwe versie oogt veel dynamischer dan zijn haast kubistische voorganger. Hij wordt ook enkele centimeters langer. In totaal is deze Touran ruim 13 cm langer zodat hij voortaan 4,53 meter lang is.

Omwille van die extra ruimte is de Touran voortaan beschikbaar in twee versies; eentje met vijf of een met zeven zitplaatsen. Het interieur is erg modulair opgevat en het design binnenin sluit perfect aan bij dat van de al even recente Golf en Passat. Dat merk je aan het aanraakscherm dat hoger werd gepositioneerd en ook aan de matzwarte elementen en aan de luchtroosters. De koffer wil vooral praktisch zijn en meet maximaal 1.857 liter, eens de achterbank is neergeklapt en weg geplooid in de bodem.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van technologie heeft deze Touran uiteraard recht op de jongste innovaties uit de VW-stal. We noteren een adaptieve snelheidsregelaar met automatische noodremhulp, automatische parkeerhulp en een elektrisch bediende kofferklep die je middels een voetbeweging kan openen.

Onder de motorkap van deze Touran vinden we de 1.6 TDI (110 pk) of de 2.0 TDI (150 of 190 pk). Op benzine zijn drie motorisaties mogelijk met vermogens tussen de 110 en de 180 pk.

Wat vindt u van deze nieuwe generatie Touran ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon