Volvo toont de V90, haar jongste break uit een erg lange traditie

Na de onvermijdelijke lekken op het internet toont Volvo officieel de nieuwe breakversie van de grote V90 berline. Hij is gebaseerd op het modulaire SPA platform en zal worden geleverd met een krachtige dieselmotor, een hybride plug-in versie die 410 pk sterk is.

Volvo toont de V90, haar jongste break uit een erg lange traditie

Volvo bouwt inmiddels al 60 jaar breaks, het verhaal begon met de Duett. Anno 2016 zijn de breakmodellen niet langer de hoekige schoendozen die we in het verleden te zien kregen. Los daarvan blijven het bijzonder ruime wagens. Deze V90 is gebaseerd op het platform van de grote S90 en de XC90. Het ziet er dus naar uit dat de wagen ook rum zal zijn binnenin hoewel Volvo nog geen concreet cijfermateriaal geeft over de kofferinhoud.

De V90 oogt in elk geval erg modern en hij beschikt meteen ook over een semi-autonome rijfunctie en uitstekende veiligheidsuitrusting. De wagen herkent niet enkel voetgangers maar detecteert ook (overstekende) dieren. Het spreekt dat connectiviteit niet werd vergeten. Een en ander is overigens perfect compatibel met Apple CarPlay.

Kan u het lijnenspel van deze grote Volvo break waarderen?