Nieuwe modellen

VW onthult eindelijk de nieuwe Touareg

Met de 3e generatie van de Touareg wil Volkswagen zijn knowhow in het topsegment van de SUV’s aantonen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Deze top-SUV zal op het Salon van Peking worden voorgesteld. Niet toevallig, want China is een markt van enorme omvang voor dit model! Ondanks het feit dat de nieuwe Touareg weer stevig groeide tegenover de vorige generatie, met een grotere koffer met een inhoud van 810 liter met de achterbank opgeklapt (+ 113l) tot gevolg, werd hij toch 106 kg lichter. Daarnaast profiteren vooral de passagiers van meer interieurruimte: op de beelden lijkt het interieur bijzonder riant!

Bovenop de talrijke rijhulpmiddelen, waaronder een nieuw stabilisatiesysteem voor de rolbewegingen van het koetswerk, introduceert de VW Touareg in wereldpremière de Innovision cockpit. Die combineert digitale instrumenten (12” dashboard) met een hoogstaand infotainmentsysteem (met 15” scherm).

Advertentie – lees hieronder verder

In een eerste fase is deze technologisch uiterst geavanceerde SUV van VW verkrijgbaar met twee 3.0 V6 diesels (231 en 286 pk). In de herfst wordt het gamma verder uitgebreid met een V6 benzinemotor (340 pk). Tenslotte komt er ook nog een 4.0 V8 (421 pk) aan, evenals een plug-in hybride (367 pk) die eerst in China op de markt zal komen. Zijn trekvermogen, met assistentie bij achteruit rijden (Trailer assist), loopt op tot 3,5 ton.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon