Nieuwe modellen

Wat zijn de veiligste auto’s in 2021?

Sinds het begin van dit jaar heeft crashtestorganisatie EuroNCAP een tiental modellen gequoteerd om uit te zoeken welke de veiligste auto’s in 2021 zijn. De behaalde scores variëren van twee tot vijf sterren.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 15/06/2021 | Leestijd: 2 min

Het goede nieuws is dat de overgrote meerderheid van de in 2021 door Euro NCAP gecrashte auto’s de maximale score van 5 sterren heeft gekregen. De beoordelingen zijn dus overwegend positief.

De top 6

De modellen met 5 sterren op hun conto zijn de Volkswagen ID.4 en zijn neef de Skoda Enyaq iV, maar ook de 100% elektrische Polestar 2, de Cupra Formentor en de gloednieuwe Genesis G80 en GV80 van de Hyundai/Kia-groep.

Advertentie – lees hieronder verder

2 en 4 sterren

De nieuwe Citroën C4 moet zich tevreden stellen met 4 sterren. Die lagere score heeft betrekking op een gebrek aan veiligheidshulpmiddelen en een wat kleinere bescherming van volwassenen en kwetsbare weggebruikers. Kijken we naar de bescherming van kinderen, dan doet de Fransman het bijna net zo goed als de bovenstaande modellen. De Dacia Logan en Sandero Stepway behaalden amper twee sterren. Op de vraag waarom krijg je hier een antwoord.

Bron: Euro NCAP

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie