Nieuwe modellen

Wordt VW C Coupé GTE de volgende CC ?

Op het salon van Shanghai pakt Volkswagen uit met een nieuw studiemodel dat naar de naam C Coupé GTE luistert. De wagen deelt de designtaal met de Volkswagen Sport Coupé Concept die in maart op het salon van Genève werd onthuld. Deze versie lijkt een stap dichter bij de productieversie te staan. Het radiatorrooster sluit aan bij dat van de VW Passat en de wagen beschikt over meer conventionele koplampen. Ook de bumper heeft een minder complexe vormgeving, net als de glaspartij. Achteraan sluit de concept aan bij de overige recent gelanceerde Volkswagen-berlinemodellen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Het interieur staat wel dicht bij wat we eerder op de Sport Coupé te zien kregen. Toch oogt het geheel veel realistischer omdat we hier weldegelijk conventionele luchtroosters zien. Het geheel oogt erg luxueus en we zien een high-tech tellerpartij. De instrumenten staan ook vlak achter het stuur en op de juiste hoogte boven de centrale console.

Qua aandrijving voorziet de constructeur uit Wolfsburg andermaal een plug-in hybride oplossing op benzine. Men gebruikt de tweeliter TSI motor van 210 pk in combinatie met een elektromotor, goed voor 91 kW. Een en ander wordt een aan achttrapsautomaat gekoppeld. Het systeemvermogen bedraagt 245 pk en de unit levert 500 Nm aan trekkracht. Via deze aandrijving beschikt de C Coupé GTE concept over een elektrische autonomie van 50 km. Hij spurt in 8,6 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 232 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat vindt u van het design van deze concept ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon