Nieuwe technologie

Volkswagen maakt het geeks naar de zin

Geeks zullen in hun nopjes zijn want Volkswagen geeft aan dat haar voertuigen vanaf modeljaar 2016 over de laatste versie van CarPlay en het infotainmentsysteem MIB-II zullen beschikken. Het komt er op neer dat Volkswagen twee hightech systemen zal aanbieden op haar voertuigen, met uitzondering van de basisversies. Het infotainmentsysteem zal dus ook Android toepassingen ondersteunen en heeft geïntegreerde Car-Net functies. Er komt ook de mogelijkheid om de wagen van op afstand te ontgrendelen en je kan informatie opvragen over de locatie waar hij geparkeerd staat. Het is ook een middel om gestolen voertuigen op te sporen of om een wagen te volgen, zelfs diagnose op afstand behoort tot de mogelijkheden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Langs de andere kant hoort zowel bij CarPlay als bij het MIB-II systeem een betalend abonnement. De Car-Net applicatie kost jaarlijks 199 dollar maar de eerste zes maanden is het gratis.

De constructeur zal vier verschillende MIB-II systemen aanbieden in functie van het gekozen voertuig. De kleinere modellen beschikken over een 5 inch scherm met een resolutie van 400×240 pixels en hebben geen CarPlay. De overige versies hebben een scherm van 6,3 of 6,5 inch en ondersteunen ook multitouch bewegingen en komen met CarPlay en Car-Net. Op de duurste versies zit ook een navigatiefunctie 2.5D, een 8 inch scherm, CarPlay en tal van andere innovaties.

Advertentie – lees hieronder verder

De eerste modellen die dit higtech systeem krijgen, zijn de Golf R en de Tiguan. De overige Volkswagens komen met hey MIB-II systeem en de CarPlay functie volgt later.

Denkt u dat geeks het systeem zullen smaken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon