Nieuwe technologie

Autopiraterij : Fiat Chrysler en GM in moeilijkheden

Wordt een multimediasysteem langzamerhand de achilleshiel van een moderne wagen ? Nadat enkele informatici er in slaagden om de controle over een Jeep Cherokee over te nemen, ziet het er naar uit. De groep Fiat Chrysler Automobiles heeft meteen gereageerd en wil 1,4 miljoen 4×4-voertuigen terugroepen voor enkele aanpassingen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het verhaal had hier kunnen eindigen maar een en ander lijkt complexer te zijn. Een Amerikaans onderzoeker, Samy Kampar, heeft vastgesteld dat ook de mobiele applicaties van General Motors met flink wat beveiligingsproblemen kampt.

Het gaat meer bepaald om de OnStar RemoteLink toepassing die ondertussen al door drie miljoen gebruikers werd gedownload. Samy Kampar stelt dat hij een manier heeft gevonden om de data-uitwisseling tussen de mobiele OnStar RemoteLink en het communicatiesysteem van General Motors te onderscheppen.

Advertentie – lees hieronder verder

Hij voegt er aan toe dat hackers op die manier in staat zijn om een voertuig van op afstand te ontgrendelen en zelfs te starten. GM, van zijn kant wil op zeker spelen en liet weten dat hun ingenieurs reeds een oplossing hebben gevonden. Samy Kampar, is het daar niet mee eens en geeft aan dat het euvel slechts gedeeltelijk werd verholpen. Om de constructeur ook een beetje onder de druk te zetten, kondigde hij aan dat hij de details op de “Def Con” persconferentie in Las Vegas wereldkundig zal maken. Die conferentie gaat door van 6 tot 9 augustus en het is een forum voor specialisten van cyberveiligheid.

Bent u bang voor dergelijke hackingproblemen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon