Nieuwe technologie

In deze simulator kan je exclusieve oldtimers besturen

Kunnen rijden in zowat elke oldtimer is een natte droom van veel liefhebbers. En dat wordt nu ook echt mogelijk dankzij een simulator waarmee je eveneens online kan spelen. 

David Leclerq | Gepubliceerd op 15 sep. 2021 | Leestijd: 3 min

Nu de prijzen stevig omhoogschieten en de modellen ook zeldzamer worden, zijn oldtimers voor vele mensen steeds minder bereikbaar. In deze omstandigheden lopen de geboden bedragen alsmaar hoger op, terwijl je ook het nodige geduld moet opbrengen om het ideale exemplaar op de kop te tikken.

Nu bestaat er echter een andere virtuele ‘oplossing’, namelijk eClassic. Dit is een innovatieve simulator die een onbeperkte toegang belooft tot de wereld van oldtimers.

Advertentie – lees hieronder verder

Hightech bestuurderspost

Simulateur conduite oldtimer

De initiatiefnemer van eClassic is Fritz Kaiser, een bankier uit Liechtenstein en ook de bedrijfsleider van The Classic Car Trust. Hij werkte samen met Racing Unleashed van Maranello en Kunos die het beroemde videospel Assetto Corsa ontwikkelden.

En dat is nog niet alles: Fritz Kaiser vroeg eveneens advies bij Pininfarina en Zagato, die verantwoordelijk waren voor de creatie van het interieur dat geïnspireerd is op echte modellen.

Pininfarina zorgde voor de montage van de simulatoren waarvan de sfeer is geïnspireerd op de Cisitalia 202, die als een van de mooiste auto’s ter wereld wordt beschouwd.

De bestuurderspost is natuurlijk uitgerust met een stuurwiel, pedalen en een versnellingsbak, terwijl de auto op een gebogen beeldscherm wordt weergegeven.

Een community creëren

Het doel van Fritz Kaiser is een community van enthousiastelingen te creëren die evenementen zouden organiseren, zoals dat momenteel gebeurt met clubs of oldtimerraces.

Met deze applicatie kan je ook je indrukken delen en de andere deelnemers leren kennen. Er zijn verder ook trainingen en kampioenschappen voor leden gepland.

De lijst met beschikbare auto’s is nog beperkt, maar zal uiteraard snel uitbreiden. Nu kan je al met een Porsche 911 of een Shelby Cobra op legendarische circuits als Spa-Francorchamps, de Nürburgring, Brands Hatch of Monza rijden.

Duur

Simulateur conduite oldtimer

De simulator wordt van 15 tot 19 september 2021 officieel gepresenteerd in St.-Moritz. Potentiële klanten kunnen hem daar uitproberen en ook meteen kopen. Al zullen ze dan wel diep in hun portemonnee moeten tasten, want de verkoopprijs zou zo’n 120.000 euro bedragen.

De simulator is zeker toegankelijker dan sommige zeldzame modellen, maar het blijft nog steeds een gigantische investering waarvan het rendement op lange termijn zeer bedenkelijk is…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon