Nieuwe technologie

Nieuw kinderzitje met geïntegreerde airbag

Cybex, een specialist in autostoeltjes voor kinderen, innoveert met de allereerste stoel die een airbagsysteem integreert. Is dit het wondermiddel?

Geschreven door David Leclercq | 27/11/2021

Cybex is een specialist in kinderzitjes, net als Römer. Het bedrijf werd in 2004 gelanceerd vanuit Hong Kong en veroverde al snel de wereld met de kwaliteit van zijn producten. Cybex innoveert regelmatig in zijn vakgebied en dat is vandaag opnieuw het geval met de lancering van het allereerste kinderzitje voorzien van airbags, de Anori T i-Size.

Je vraagt je misschien af waarom deze innovatie zo laat komt, terwijl het concept van de airbag teruggaat tot de jaren 1990. In werkelijkheid is “de vraag nooit geweest of, maar wanneer”, legt Martin Pos, oprichter van Cybex, uit en hij voegt eraan toe dat dit steeds een doelstelling was sinds de oprichting van het bedrijf.

50% meer bescherming

kinderzitje met geïntegreerde airbag

Het door Cybex ontwikkelde systeem is tegelijk eenvoudig en complex, maar ook logisch. De airbag is hier ondergebracht in de heupgordel, waardoor hij vooral het hoofd en de nek kan beschermen, twee uiterst kwetsbare gebieden bij peuters. Hij ontvouwt zich op natuurlijke wijze in enkele milliseconden. Cybex stelt dat bij een botsing dit apparaat de bescherming met 50% verhoogt in vergelijking met een traditionele stoel. Een wereld van verschil dus!

Un siège enfant avec airbag intégré

De Anori T i-Size is goedgekeurd voor kinderen van minimaal 76 cm en tot een hoogte van 115 cm en/of 21 kg.  Bij het ontwerp heeft Cybex bijzondere aandacht besteed aan de bewegingsvrijheid van het kind, vooral voor de benen. Want het airbagsysteem is natuurlijk wat omslachtiger. Toch belemmert het het zicht niet. Deze stoel is al te koop voor de (stevige) prijs van 699,95 €.  Maar dat zijn onze kindjes natuurlijk waard…

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's