Nieuwe technologie

Uber engageert Jeep-hackers

De twee hackers die ervoor zorgden dat Fiat Chrysler 1,4 miljoen voertuigen moesten terugroepen nadat ze een Jeep Cherokee hackten, werden zopas door Uber aangeworven.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 09/09/2015 | Leestijd: 2 min

Betaalde misdaad. Zo zou je deze carrière van Charlie Miller en Chris Valasek best kunnen omschrijven. Het duo werd even bekend toen ze begin deze zomer een video maakten. Daarin zag je de heren aan het werk waarbij ze van op afstand de controle over een Jeep Cherokee overnamen.

Naar aanleiding van die video zag Fiat Chrysler Automobile zich genoodzaakt om een terugroepactie te organiseren voor ruim 1,4 miljoen voertuigen. De wagens in kwestie kregen een update en het was meteen de aanzet voor de ganse auto-industrie om de veiligheid te verbeteren.

Advertentie – lees hieronder verder

Naar aanleiding van die prestatie werden deze twee veiligheidsspecialisten door Uber geëngageerd. Ze werken er voor de veiligheidsverantwoordelijke van het merk. Uber wil tot elke prijs voorkomen dat de data van hun vloot wagens  en vooral van hun toekomstige vloot autonome viertuigen wordt gehackt. Wie is er beter geplaatst om zich tegen aanvallen van hackers te beschermen dan deze twee hackers?!

Hoe staat u tegenover de prestaties van deze twee hackers?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie