Spionfoto's

Scoop : de Civic Type R wil de Mégane RS 275 Trophy-R kloppen

Zelfs enkele weken voor de officiële voorstelling van de Civic Type R geeft Honda nog geen enkel definitief beeld vrij van zijn nieuwe compacte sportieveling. Ook toen onze fotografen dit model wisten te verrassen in Zweden tijdens testritten op de sneeuw was de wagen nog volledig gecamoufleerd. Toch bewijst deze laatste afstelsessie dat de constructeur er echt de beste voortrekker van het ogenblik van wil maken.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 21 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Vergelijken met de concept car die in Parijs te zien was, vallen er geen belangrijke evoluties te melden. Het gaat dus nog steeds om een Civic Type R met een ruimbemeten voorspoiler, geprofileerde bumpers en drempels, grote velgen, een dubbele uitlaat en een gigantische achterspoiler.

Wellicht wou Honda in Zweden nog een laatste keer de betrouwbaarheid testen van de 2 liter i-VTEC turbomotor, die minstens 280 pk zal leveren en tot 7.000 tr/min kan klimmen, naast de werking van de “R+” rijmodus, die een directere stuurinrichting en meer vermogen en koppel oplevert.

Advertentie – lees hieronder verder

Dankzij deze instellingen wil de sportieve Japanner de chrono van de Renault Mégane RS 275 Trophy-R op de Nürburgring kloppen. Dat betekent een rondje op de Nordschleife afhaspelen in minder dan 7 minuten, 54 seconden en 36 hondersten.

En denkt u dat de Honda Civic Type R in deze stunt zal slagen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon