Toppers

5 auto's die (bijna) niemand kocht

Auto's die allesbehalve als zoete broodjes hebben verkocht? Wij kennen er wel een aantal…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 10 feb. 2016 | Leestijd: 3 min

1. Nissan Murano CrossCabriolet

In België zal je de dakloze Murano niet tegenkomen. In de VS overigens ook niet snel, daar er ginds nog geen 2.000 van rondrijden. Deze werden dan nog eens allemaal verkocht in een tijdspanne van vier jaar, terwijl er wel volop promotie voor het model werd gevoerd. Eentje voor Nissan om snel te vergeten dus…

Advertentie – lees hieronder verder


2. Chrysler Crossfire

Een vermomde Mercedes SLK van zeven jaar geleden; zo kon je de Chrysler Crossfire het best omschrijven op het moment van zijn lancering in 2003. Toen werden er 35.000 exemplaren geproduceerd, in 2007 was de verkoop al teruggevallen met meer dan 94 procent. Een roadster en een extra gepeperde versie hebben het tij dus nooit kunnen keren.


3. Yugo GV

Luisteraars van NPR Car Talk hebben de Yugo GV tot slechtste auto van zijn millennium gekroond. Die titel had het Servisch-Joegoslavische karretje aan verschillende kenmerken te danken, maar dan toch vooral aan zijn hopeloze onbetrouwbaarheid. Tegen 1992 was de verkoop zodanig teruggevallen dat de oostblokker niet langer werd uitgevoerd.


4. General Motors EV-1

Voor wie ooit de documentaire “Who killed the electric car” heeft gezien, is de GM EV-1 geen onbekende. Er werd geen enkel exemplaar van verkocht, wat verklaard wordt door het feit dat je de EV-1 enkel kon leasen. Daarvoor werden 1.100 gelukkigen uitgepikt. Zijn rijbereik was misschien niet om over naar huis te schrijven, maar anno 1991 was hij zijn tijd wel ver vooruit. Jammer genoeg heeft General Motors ze allemaal laten vernielen… Een regelrechte schande!


5. Ford Edsel

De oudste auto uit dit lijstje, met 1958 als lanceringsjaar, maar in tegenstelling tot de bovenstaande Amerikaan geen model om te onthouden. De Ford Edsel moest het bindmiddel vormen tussen Ford en dochtermerk Mercury, maar daar zag haast geen enkele potentiële klant de logica van in. Ook spraken zijn looks amper kopers aan en lag het prijskaartje te hoog. Ford hield er in 1960, na slechts 116.000 verkochte Edsels, een gigantische financiële kater aan over.

Ken jij nog voorbeelden?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon