Toppers

5 Fords die geschiedenis hebben geschreven

In 2023 zal het geesteskind van Henry Ford exact 120 jaar bestaan. Een hele poos dus, wat niet verwondert dat er doorheen de jaren verschillende bijzondere modellen de revue gepasseerd zijn. Dit is onze top 5.

De redactie | Gepubliceerd op 05/08/2019 | Leestijd: 1 min

GT40

GT40

In de jaren zestig werd de Ford GT40 ontworpen met één doel voor ogen: Ferrari verslaan tijdens de 24 uur van Le Mans. Dat succesvolle verhaal is bekend en werd zopas in een film werd gegoten met Matt Damon en Cristian Bale in de hoofdrollen. Wij gaan ‘m gegarandeerd zien.

Advertentie – lees hieronder verder

Model T

T

Met de Model T ging Ford in oktober 1908 aan de slag. Zijn grote troeven? Hij was robuust, veelzijdig, makkelijk in gebruik en betaalbaar. “Je mag elke kleur kiezen die je wil… zolang het maar zwart is”, zegde Henry Ford intertijd over zijn nieuwe product. De T was het allereerste automodel dat van de band kwam. Revolutionair!

Mustang

Mustang

Deze Ford heeft natuurlijk geen introductie nodig. Generatie één dateert al van 1964 en de huidige Mustang kwam vorig jaar in het nieuws als de meest verkochte sportwagen ter wereld. Enkele maanden erna legden we hem zelf het vuur aan de schenen, zoals het hoort.

F-150

F-150

In de VS is de Ford F-150 (of in ieder geval de F-serie) al jaren het best verkochte automodel. Ondenkbaar op een markt als de onze. Deze kolossale pick-up zit trouwens anno 2019 al aan zijn dertiende (!) generatie.

Focus

Ford Focus RS

Van Amerika gaan we weer terug naar Europa, waar de Focus eind jaren ’90 het C-segment op zijn kop zette. Wij onthouden vooral de snelle Focus RS, die intussen danig geëvolueerd is en in zijn volgende vorm als hybride zal worden verkocht.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie