Toppers

De 10 stadswagens met de grootste koffer

Praktische, veelzijdige en betaalbare stadswagens houden (voorlopig) nog steeds stand tegen het alsmaar groter wordende SUV-offensief. Het enige probleem is dat de kofferruimte van zulke auto’s vaak wordt opgeofferd om meer plaats voor passagiers te garanderen. In dit artikel noteren we de top 10 van compacte modellen met de grootste koffer (volgens de VDA 210-norm die door alle fabrikanten wordt gehanteerd).

Geschreven door Maxime Hérion | 07/02/2022

10. Opel Corsa

Opel Corsa koffer coffre

De Opel Corsa is gebouwd op basis van de Peugeot 208, maar wint aan opgegeven laadvolume dankzij de andere vorm van zijn koetswerk. De Duitse fabrikant claimt 309 liter, al wordt dit cijfer serieus betwist door de ADAC, die beweert dat deze stadswagen amper 250 liter slikt.

Advertentie

9. Kia Rio

Kia Rio koffer coffre

De Kia Rio is een iets minder bekende speler op de automarkt, maar hij heeft wel degelijk verkoopsargumenten. Eén daarvan is zijn koffervolume van 325 liter.

8. Dacia Sandero

Dacia Sandero

De Dacia Sandero scheert hoge toppen dankzij zijn onklopbare waar-voor-je-geld-gehalte. Bovendien beschikt hij over een relatief grote koffer. Noteer 328 liter, en zelfs 406 liter zonder reservewiel.

7. Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback koffer coffre

De A1 Sportback is ‘trendy chic’ én je kan er volgens de constructeur wel wat boodschappen in kwijt. Audi zegt 335 liter, de ADAC slechts 250 liter, maar laatstgenoemde houdt geen rekening met de ruimte voor het reservewiel en de kleine compartimenten aan weerskanten.

6. Renault Zoe

Renault Zoe koffer coffre

De 100% elektrische Renault Zoe pakt uit met 338 liter bagageruimte. De Franse fabrikant is er dus in geslaagd om de koffer vrij te houden van batterijen.

5. Renault Clio

Renault Rlio koffer coffre

Bij de Renault Clio varieert het koffervolume naargelang de versie, want het is afhankelijk van de gekozen motorisatie. Reken op 391 liter voor een Clio benzine, 366 liter voor Clio diesel en 301 liter voor een Clio hybride.

4. Volkswagen Polo

VW Polo koffer coffre

De VW Polo is sinds 1970 een stadsauto om rekening mee te houden. De meest recente versie belooft een kofferruimte van 351 liter, een inhoud die flirt met die van middelgrote auto’s.

3. Hyundai i20

Hyundai i20 koffer coffre

De Hyundai i20 is een veilige keuze onder de compacte automodellen en in tal van opzichten interessant. Wat zijn laadvolume betreft, behoort hij met 352 liter zelfs tot de top 3.

2. Seat Ibiza

Seat Ibiza koffer coffre

De Seat Ibiza kreeg vorig jaar een facelift. Hoewel hij zijn platform met de VW Polo deelt, geraakt er met 355 liter meer in zijn koffer.

1. Skoda Fabia

Skoda Fabia koffer coffre

De Skoda Fabia is de absolute nummer 1 inzake koffervolume voor stadsauto’s. Dat was vroeger het geval, en anno 2022 dus nog altijd. De huidige generatie slikt maar liefst 380 liter.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook