Toppers

De 5 gevaarlijkste circuits ter wereld

Motorsport is niet de veiligste sport die er bestaat en dat was vorige eeuw nog minder het geval. De veiligheidsvoorzieningen op en rond circuits zijn erop vooruitgegaan. Gelukkig maar!

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 22 mei 2020 | Leestijd: 3 min

Sommige circuits staan bekend om hun gevaarlijke reputatie. Dit is onze top 5:

Targa Florio

Advertentie – lees hieronder verder

5. Targa Florio

De Targa Florio was een straatwedstrijd die tot 1977 in Sicilië werd gereden. Het 72 kilometer lange parcours zat vol valkuilen. Giulio Masetti stierf er in 1926 en geen enkele piloot wilde ooit nog het nummer 13 dragen.

Le Mans

4. Le Mans

Met topsnelheden van meer dan 400 km/u die op sommige stukken gehaald kunnen worden, is het circuit van Le Mans al vaker de gastheer spectaculaire ongevallen geweest. Het dodelijkste vond plaats in 1955, toen de Mercedes van Pierre Levegh in het publiek belandde. Tussen 80 en 100 toeschouwers overleefden die crash niet.

Daytona

3. Daytona International Speedway

Laat een vijftigtal auto’s op volle snelheid op een smalle baan met een helling van 18 tot 31° rijden en sensatie is verzekerd. In totaal vielen er al 28 doden op het circuit.

Nordschleife

2. Nürburgring Nordschleife

Met 73 bochten over een lengte van 21 kilometer is de noordelijke lus van de Nürburgring een echte uitdaging voor piloten, hoe ervaren ze ook zijn. De bijnaam “groene hel” dankt het circuit aan de positie in het midden van het zwarte bos én aan de gevaarlijke bochten. Goed voor 3 tot 12 doden per jaar!

TT

1. Isle of Man TT

Elk jaar in juni rijden heethoofden op volle toeren door de smalle straatjes van het eiland Man tussen bomen, palen en huizen. Een race die nog gevaarlijker wordt gemaakt door de vochtigheidsgraad van de omgeving, waardoor banden minder grip hebben. Bij elke editie gebeuren er ongelukken met dramatische gevolgen. Maar liefst 10 coureurs zijn omgekomen in de laatste 5 races, wat het aantal dodelijke slachtoffers in deze race op bijna 250 brengt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon