Toppers

Hybride en elektrische auto’s: de meest en minst betrouwbare

De Britse website Whatcar? vroeg aan 13.000 eigenaars van geëlektrificeerde auto’s naar de betrouwbaarheid van hun vierwieler. Dit zijn volgens dit onderzoek de meest en de minst betrouwbare hybride en elektrische auto’s op de markt.

de redactie | Gepubliceerd op 30 jun. 2021 | Leestijd: 4 min

Hybride en elektrische auto’s zijn duurder in aanschaf dan auto’s met een verbrandingsmotor, maar maken hun hogere prijs in bepaalde gevallen goed met lagere gebruikskosten. Maar zijn ze ook echt betrouwbaar? Op die vraag wilde Whatcar? een antwoord en dus ging de website te rade bij maar liefst 13.000 eigenaars (in Groot-Brittannië) van 175 modellen die door 31 verschillende automerken worden geproduceerd. Benieuwd naar de beste en de slechtste leerlingen van de klas?

De meest betrouwbare hybride en elektrische auto’s

De top 5 van de betrouwbaarste hybrides en elektrische auto’s bevat op één na allemaal modellen van dezelfde groep. Deze merken hebben elektrificatie dus duidelijk onder de knie.

Advertentie – lees hieronder verder

5. Lexus RX 450h (hybride)

Betrouwbaarheidsscore: 99,1% 

Lexus RX 450h Sport

Er werden maar een paar elektrische problemen gemeld die bovendien geen enkel verband hielden met het aandrijfsysteem van de Lexus RX 450h. Geen enkel probleem immobiliseerde de grote SUV langer dan een dag.

4. Toyota RAV4 Hybrid (hybride)

Toyota RAV4 Hybrid UK 2021

Betrouwbaarheidsscore: 99,2% 

Enkele batterijproblemen, maar meer niet. De goede reputatie van de Toyota RAV4 Hybrid is dus terecht. Een zeer goede SUV is dit, die tegenwoordig ook als plug-in hybride wordt verkocht (PHEV of Plug-In Hybrid).

3. Lexus NX 300h (hybride)

Lexus NX 300h UK 2020

Betrouwbaarheidsscore: 99,3% 

Amper 6% van de gebruikers van een Lexus NX 300h meldde een probleem met het navigatiesysteem, dat onder garantie gerepareerd werd.

2. Tesla Model 3 (elektrisch)

Tesla Model 3 UK 2020

Betrouwbaarheidsscore: 99,4% 

Bij maar 5% van de Tesla Model 3‘s kwam een defect voor. Het ging in de regel om kleine problemen die werden opgelost zonder kosten voor de eigenaar van de compacte elektrische berline.

1. Toyota Yaris Hybrid (hybride, vorig model)

Toyota Yaris Hybrid 2017

Betrouwbaarheidsscore: 99,5% 

Verrassend genoeg is een van de goedkoopste hybrides op de markt de meest betrouwbare. Deze stadswagen kwam slechts 5% te kort om een perfecte score te krijgen. Het onderzoek had het evenwel over de vorige generatie Yaris. Wil je weten wat we van de nieuwe Toyota Yaris Hybride vinden, lees dan zeker deze vergelijktest (vs de Renault Clio E-Tech).

De minst betrouwbare hybride en elektrische auto’s

3. Toyota Prius (hybride)

Toyota Prius 2016 UK

Betrouwbaarheidsscore: 94,6% 

De Toyota Prius (ook verkrijgbaar als plug-in hybride) is verre van slecht in absolute termen, maar kende in 14% van de gevallen een defect. Zowat de helft van de problemen werd onder garantie opgelost.

2. MG ZS (elektrisch)

MG ZS 2019 UK

Betrouwbaarheidsscore: 89,4% 

Amper 7% van de MG ZS‘en had problemen, maar die defecten zorgen er wel voor dat de eigenaars hun Chinese SUV met Britse roots een week lang kwijt waren. Het goede nieuws is dat ze onder garantie werden gemaakt.

1. Tesla Model S (elektrisch)

Tesla Model S UK 2017

Betrouwbaarheidsscore: 85,7% 

Hoewel zeer krachtig, is de Tesla Model S niet het betrouwbaarste elektrische automodel. 60% van de eigenaars hebben problemen ondervonden en die vielen jammer genoeg niet altijd onder garantie.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon