Onze 5 favoriete SUV’s van 2018

Wie tegenwoordig op zoek is naar een SUV, heeft keuze zat. Een filter nodig? Dit zijn onze 5 favoriete SUV’s van 2018…

Onze 5 favoriete SUV’s van 2018

5. Volkswagen Touareg

De nieuwe Touareg is een topper en niet in het minst door zijn aangename TDI-motor. Op gebied van multimedia scoort hij eveneens: zijn display is zelfs zo groot als een computerscherm.

4. Seat Arona

TOP 5 leuke SUV’s voor minder dan € 20.000

Vooral met de 115 pk sterke 1.0 TSI-benzinemotor kan de Arona, een SUV op basis van de VW Polo, verleiden. Bovendien is zijn interieur knap ontworpen en worden kwaliteitsvolle materialen gebruikt.

3. Volvo XC40

De XC40 is mooi vanbinnen en vanbuiten, voldoende moduleerbaar én wordt in België gebouwd. Leuk vinden we de moderne en aangename techniek, iets minder zijn de materiaalkeuze van sommige interieurdetails.

2. BMW X2

De X2 vormt een frisse wind binnen het BMW-gamma en combineert frivoliteit met een sportief voorkomen. Alleen jammer van de hoge prijs van deze compacte SUV…

1. Suzuki Jimny

Onze absolute favoriet van 2018 hoort eigenlijk niet in dit lijstje thuis. De Jimny is immers geen SUV maar een rasechte alleterreinwagen. Zijn verkoopsargumenten? De prijs (minder dan € 20.000) en zijn onweerstaanbare persoonlijkheid. Dat de 1,5-liter benzinemotor nog te veel CO² uitstoot, is een kleine domper op de vreugde.