Tuning

Alfa Romeo Giulia van ErreErre Fuoriserie: unieke mix

Het afgelopen weekend is in Sardinië de Concorso d’eleganza auto d’epoca Poltu Quatu Classic doorgegaan. Op dit auto-evenement ging een wel heel bijzondere Alfa Romeo met bakken aandacht lopen…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 12 jul. 2022 | Leestijd: 3 min

Wat je hier ziet, is eigenlijk een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, de razendsnelle berline van het merk. Daarvan werd het koetswerk zodanig aangepast dat je hem niet meer herkent. Verantwoordelijk voor deze opvallende transformatie is het Turijnse bedrijf ErreErre Fuoriserie, dat spreekt van een hommage aan de Alfa Giulia Tipo 105, die zo’n 60 jaar geleden in productie mocht.

Geen restomod

Alfa Romeo ErreErre Fuoriserie

Advertentie – lees hieronder verder

Tegenwoordig is het enorm hip om restomods te creëren, oude auto’s voorzien van moderne onderdelen. Een recent voorbeeld is deze prachtige – mag gezegd – Porsche 928. Al kan het dus ook omgekeerd, wat dan een retromod wordt genoemd. In zo’n geval neemt men een moderne wagen die men er oud doet uitzien, zoals de Alfa Romeo waar we het vandaag over hebben.

Let vooral op de typische Alfa-koplampen van weleer die een zwarte Scudetto-grille flankeren, de meer vierkantige vormgeving (in profiel lijkt hij een beetje op een 156 GTA) en de nieuwe achterlichtblokken.

Alfa Romeo ErreErre Fuoriserie

Dat het niet allemaal ‘retro’ moest zijn, bewijst de enorme diffuser die onder de achterbumper hangt, met in het midden twee knoerten van einddempers. Ook de 19″-wielen zijn beduidend groter dan die van klassieke auto’s, al kan hun design wel als ‘historisch’ omschreven worden.

ErreErre Fuoriserie

Ter herinnering: de Giulia Quadrifoglio – en dus ook dit exemplaar – wordt aangedreven door een 2,9-liter V6 biturbo die mee door Ferrari werd ontwikkeld. Het imposante blok drijft de achterwielen aan via een achttrapsautomaat en levert 510 pk en 442 Nm, wat de Italiaanse raket in 3,9 seconden van 0-100 km/u doet sprinten en een topsnelheid van 307 km/u mogelijk maakt.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie