Tuning

Betrapt op de Nürburgring: Mercedes V-klasse met 900 (!) pk

Op de Nordschleife, het beroemde deel van de oude Nürburgring, wist een Duits Youtube-kanaal een zeer bijzondere Mercedes V-klasse op video vast te leggen. Dat busje wordt niet aangedreven door een vier- of zescilinder, wel door de machtigste V8 biturbo van Mercedes-AMG die dan nog eens werd opgevoerd tot een duizelingwekkende 900 pk. Kijk – en luister! – even mee…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 30 jul. 2022 | Leestijd: 2 min

De beelden (zie onder) werden door de jongens van CarSpyMedia gefilmd. Daarop zien we een ogenschijnlijk doodgewone zwarte Mercedes V-klasse die helemaal niet gewoon is. In de neus van die minibus ligt namelijk de door twee turbo’s aangewakkende vierliter achtcilinder van de topversies van Mercedes-AMG, zoals de GT R en de G63, uiterst begeerlijke bolides met 585 pk in de aanslag. Alleen… is deze V-klasse volgens zijn makers nog een dik pak krachtiger dan in de Youtube-video wordt aangegeven.

Dik, dikker…

Mercedes V-Class AMG V8

Advertentie – lees hieronder verder

Ooit lag er een 187 pk opwekkende 2.0 turbodiesel in deze ‘V’, maar dat vond GAD-Motors GmbH, een eveneens Duitse tuningfirma, bijlange niet genoeg. Het team propte dan maar de V8 waarvan net sprake op de vooras en zorgde voor een uitlaatsysteem op maat, een aangepaste ophanging, carbonkeramische remmen enzovoort. Er werd zodanig aan gesleuteld dat het maximale vermogen 100 eenheden onder de 1000 pk-grens zou liggen. Een van de mooiste voorbeelden van een sleeper die we de afgelopen jaren hebben gezien, ook al lijkt het erop dat er niet volgas mee wordt gegeven op de beruchte Duitse omloop (alweer, zie onder).

In productie?

Mercedes V-klasse V8 AMG

Blijkbaar wel, maar in een zeer beperkte oplage. Eigenlijk had dit een eenmalig project moeten zijn, maar GAD-Motors heeft inmiddels beslist om een reeks van tien van deze ‘super-V’s’ te bouwen en te verkopen.

GAD-Motors Mercedes V Class Project

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie