Tuning

Deze Brabus G-Klasse is niet wat je denkt

Hij heeft het uiterlijk van een Mercedes G-klasse Brabus, zonder de afmetingen of de prestaties van die beestige 4×4. Toch heeft dit voertuig voor opschudding gezorgd bij bieders op een online veiling in Groot-Brittannië.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 14 aug. 2022 | Leestijd: 3 min

Lang niet iedereen kan zich een Mercedes G-klasse veroorloven, en nog minder een exemplaar dat door Brabus werd aangepakt. Dat is exact waarom de eigenaar van deze kleine terreinwagen besloot om een replica van het echte werk te maken.

Voor wie het nog dit doorhad: dit is geen Geländewagen maar een Suzuki Jimny, eentje die nieuw werd gekocht in het zonnige Dubai. Alle carrosseriepanelen werden aangepast om hem zo veel mogelijk te doen lijken op een Brabus 800.

Advertentie – lees hieronder verder

Verbazingwekkende transformatie

Suzuki Jimny G Class Brabus

Dat hier veel werk in werd gestoken, is duidelijk, al werpen de talloze aanpassingen ook degelijk hun vruchten af. Dit Suzuki’tje lijkt immers als twee druppels water op de Duitse kolos, met dat verschil dat hij maar de helft zo groot is.

Suzuki Jimny G Class Brabus

Zoals je ziet, werd ook het interieur helemaal omgetoverd om de echte G-Klasse te evenaren. De zetels met zeer chique oranje leder bekleed, compleet met zwarte biezen, terwijl elementen van carbon het luxegevoel alleen maar versterken. Er werd zelfs aan de typische Mercedes-ventilatiemonden en een high-end navigatiesysteem gedacht.

Wat deze Jimny níet gemeen heeft met de begeerde Mercedes 4×4, is de krachtontwikkeling. Onder de motorkap van de Japanner die een Duitser wil zijn, woont immers een kleine viercilinder benzine met amper 1,5 liter cilinderinhoud en een toch wel zeer beperkt vermogen van 102 pk. Een alleskunner? Dat wel, maar geen snelle. Zijn automaat telt overigens ook maar 4 versnellingen, wat je de dag van vandaag bijna grappig kan noemen.

Duur!

Ondanks deze ‘tekortkomingen’ is de vraag naar zo’n Brabus-kloon blijkbaar bijzonder groot. Mensen bleven tegen elkaar opbieden om uiteindelijk 45.800 euro te bereiken. Niet slecht voor ‘maar’ een Suzuki!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon