Tuning

Deze getunede Mercedes is belachelijk brutaal

Laat je niet misleiden door het relatief brave uiterlijk van deze Mercedes-AMG GLS 63. Volgens tuner Wheelsandmore heeft deze SUV met 612 pk niet voldoende vermogen in stal, dus werd er een serieuze schep bovenop gegooid.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 9 dec. 2020 | Leestijd: 2 min

De standaardversie van de Mercedes-AMG GLS 63 produceert maar liefst 612 pk en 850 Nm koppel, wat natuurlijk gigantisch veel is. “Niet genoeg”, althans volgens de Duitse preparateur Wheelsandmore, die dit beest van een steroïdenkuur voorzag om 700, 800, 860 of zelfs 920 pk te bereiken, afhankelijk van de dikte van de portefeuille van de klant die erom vraagt. Wat de beschikbare trekkracht betreft, wordt tot 1.150 Nm beloofd. Alsjeblieft, dankjewel!

mercedes-amg-gls-63-wheelsandmore

Advertentie – lees hieronder verder

In eerste instantie stelt de tuner elektronische aanpassingen voor, gevolgd door dikkere turbo’s, een aangepaste versnellingsbak en zelfs nieuwe brandstofpompen. Wie het totaalpakket wil, moet zomaar eventjes 49.999 euro op tafel leggen. Ter info: in België kost een GLS 63 zonder opties 161.777 euro.

mercedes-amg-gls-63-wheelsandmore-2020-rear

Zoals de naam van de firma doet vermoeden, en zoals je op de foto’s kan zien, hebben de aanpassingen aan deze mastodont niet alleen betrekking op de krachtontplooiing maar ook op wat er onder de SUV ligt, namelijk de wielen. Wheelsandmore biedt dan ook een scala aan kleuren aan en stelt zelfs een gepersonaliseerde behandeling voor. Het laten graveren van een persoonlijk logo, bijvoorbeeld.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon