Tuning

Deze snelle Bentley is enig in zijn soort…

Deze unieke Bentley Continental R is het resultaat van een samenwerking tussen de fabrikant en de Italiaanse Bentley-invoerder Carlo Talalmo. Hij moet een eerbetoon aan de Bentley Blowers van de jaren ’20 en ’30 voorstellen…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 4 mrt. 2020 | Leestijd: 1 min

Deze Bentley weegt ongeveer 200 kg minder dan gewoonlijk. De radio mocht weg, net als de achterbank, en de voorstoelen werden ingewisseld voor lichtere versies. Van conventionele veiligheidsgordels is ook geen sprake meer, terwijl de geïntegreerde rolbeugel het raceplaatje compleet maakt. Zelfs de kleinere brandstoftank komt van een ander Brits icoon van de jaren ’90, de Jaguar XJ220.

DK

Advertentie – lees hieronder verder

De motor dan. Daarvan steeg het vermogen met 25 pk, tot 425 pk, terwijl het beschikbare koppel met 108 Nm in de plus ging, tot 670 Nm. Om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken, zou deze getunede Continental R iets meer dan 5,5 seconden nodig hebben.

Ferrari-killer

Deze Bentley kopen, kan bij DK Engineering in Groot-Brittannië. Weet weliswaar dat er indertijd 1 miljoen Italiaanse lire (momenteel ongeveer € 1.150.000) voor werd neergeteld.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie