Tuning

Mazda MX-5 met supercharger levert 253 pk

Liefhebbers van tuning met een van een 2-liter motor voorziene Mazda MX-5 ND op de oprit mogen zich in de handjes wrijven, want de Britten van BBR GTi leveren een pakket dat het vermogen van ‘s werelds populairste roadster opdrijft tot 253 pk.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 25 okt. 2022 | Leestijd: 2 min

BBR GTi is sinds de jaren ’80 actief en heeft een stevige reputatie opgebouwd bij Mazda-liefhebbers. Het nieuwste product, onderverdeeld in twee stages, is bedoeld voor de Mazda MX-5 ND, meer bepaald voor tweelitermodellen die tussen 2015 en 2019 van de band kwamen gerold.

Mazda MX-5 BBR GTi

Advertentie – lees hieronder verder

We hebben het hier over supercharger-pakketten. Het eerste heet Stage One en doet het maximumvermogen stijgen van 184 naar 228 pk. Die extra push pietst twee volle seconden van de 0-100 km/u-sprint af, met een impressionante 5,3 seconden als resultaat.

Mazda MX-5 ND BBR GTi

Nog niet snel genoeg? Dan moet je voor de Stage Two-kit gaan. Het verschil zit ‘m in een 2,5-inch uitlaat die het acceleratiecijfer verder verlaagd tot 5,1 seconden. Ter vergelijking: da’s exact even rap als een gloednieuwe, 300 pk opwekkende Porsche 718 Boxster.

Hoeveel? Zoveel!

Mazda MX-5 BBR GTi

Wie zelf de handen uit de mouwen steekt, heeft met 4.500 euro genoeg voor het Stage One-pakket. Let wel, dat zijn belastingen niet inbegrepen. Stage Two kost natuurlijk meer, 6.200 euro om precies te zijn. Voor de installatie moet je tussen 1.000 en 1.300 euro rekenen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon