Audi A5
2.0 TDi Ultra Leder / Xénon ***DESTOCKAGE***
9.850 €
AUTOMOBILE AZ BVBA - 1800 VILVOORDE Zie
Audi A5
Coupé 2.0 TFSi Ultra Sport Navi PDC
23.990 €
Autohandel Van Dessel BV - 2640 Mortsel Zie
Audi A5
2.0 TDi Design CUIR/NAVI/FULL LED/JA17/PDC
24.499 €
Soco Liège - 4340 Awans Zie
Audi A5
2.0 TDi Design CUIR/NAVI/TO PANO/FULL LED/JA
22.998 €
Soco La Louvière - 7100 La Louvière Zie
Audi A5
30 TDi NAVI/FULL LED/JA17/PDC
20.998 €
Soco Zaventem - 1930 Zaventem Zie
Audi A5
35 TFSI Advanced OPF S tronic
32.998 €
Soco Mons - 7033 Cuesmes-Mons Zie
Audi A5
SPORTBACK 35 TFSI S-TRONIC SPORT * AUTOMAAT * SCHUIFDAK *
25.975 €
Decaigny Selected Cars & Vans - Izegem - 8870 Izegem Zie
Audi A5
35 TFSI 150PK S-Tronic Sport Leder GPS Camera Verw.zetels led Alu19
25.990 €
Autokruispunt Tielt-Winge - 3390 Tielt-Winge Zie
Audi A5
2.0 TDi Sport S tronic*LEDER*NAVIGATIE*BLUETOOTH*
22.000 €
Garage Vermeirsch - 9800 Deinze Zie
Audi A5
Audi A5 sport Coupé 2.0 TFSI 140(190) kW(PS) 6-speed
26.500 €
MIG Motors Zwijnaarde - 9052 Zwijnaarde Zie
Audi A5
Cabrio 35 TFSI 150Cv S-Tronic Sport NAVI / FULL LED
37.998 €
Soco Liège - 4340 Awans Zie
Audi A5
1.8 TFSI S-line
17.995 €
Autohandel Sneppe Bjorn BVBA - 9990 Maldegem Zie

Audi A5

In 2007 lanceerde de Duitse autofabrikant Audi een nieuwe middenklasser, de Audi A5. De Audi A5 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen: de Audi A5 Coupé, een sportieve tweedeurs, de Audi A5 Sportback, een luxueuze berline, en de Audi A5 Cabriolet, een tweedeursversie met een softtop. Naast de gewone A-versies, zijn er van de A5-reeks ook S- en RS-versies gemaakt. De S-versies van Audi zijn sportieve uitvoeringen die standaard zijn uitgerust met de Quattro vierwielaandrijving van Audi. De RS-versies zijn de sterkste en meest performante uitvoeringen. RS staat namelijke voor RennSport en verwijst dus naar het racegebeuren. Naast dus de Audi A5 Coupé, Sportback en Cabriolet vind je in het gamma van Audi de Audi S5 Coupé, Sportback en Cabriolet en de Audi RS5 Coupé en Sportback.

Audi heeft een aantal elektrische wagens op de markt gebracht. De Audi A5 is niet verkrijgbaar met een elektromotor of als hybride. De Duitse fabrikant heeft wel een ander groen alternatief gezocht voor de A5. De Audi A5 Sportback g-tron wordt aangedreven door CNG, wat aardgas in gecomprimeerde vorm aanduidt. De Audi A5 g-tron geniet op aardgas van een rijbereik van ongeveer 420 kilometer. Je hoeft je nog niet meteen zorgen te maken als het aardgas bijna op is, want de wagen schakelt dan over naar de benzinemotor, met een capaciteit van 7 liter. Op die manier kan je met een gerust hart de baan op gaan en ook langere afstanden met je Audi A5 afleggen.

Audi A5 op de tweedehandsmarkt

Audi staat gekend als een luxueus merk. De Audi A5 komt dus ook met een bijpassend prijskaartje, al is dat prijskaartje sterk afhankelijk van het type wagen dat je kiest. Uiteraard betaal je voor de Audi S5 een stuk meer dan voor de Audi A5 en ligt de prijs voor de Audi RS5 nog een stuk hoger. Om wat te besparen op de aankoop van je wagen, kan je wachten op promoties van de fabrikant. Het begin van het jaar is traditioneel een goed moment om je slag te slaan. Als je niet tot dan kan wachten, kan je ook altijd gaan kijken naar stockauto’s die bij de concessiehouders beschikbaar zijn. Stockauto’s zijn meestal wat goedkoper dan een wagen die je zelf configureert en bestelt en hebben als bijkomend voordeel dat ze ook nog eens onmiddellijk beschikbaar zijn. Je moet er dan wel mee kunnen leven dat je zelf de wagen niet kan uitrusten. Je moet hem dus nemen zoals hij is.

Als dat gebrek aan personalisatie geen probleem is voor jou, kan je ook overwegen om een tweedehands Audi A5 te kopen. Een tweedehands Audi A5 heeft dezelfde voordelen als een stockauto: hij is quasi onmiddellijk beschikbaar en is voordeliger dan een nieuw exemplaar. Houd er verder rekening mee dat de wagen al gebruikt is. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Een tweedehandsauto moet namelijk langs de keuring voor verkoop en als je een tweedehands Audi A5 koopt bij een garagist, dan kan je er zeker van zijn dat die garagist de wagen op voorhand gecontroleerd en hersteld heeft, mochten er herstellingen nodig zijn geweest. Een garagist zal je trouwens ook minstens nog een jaar garantie geven op je tweedehands Audi A5. Dat voordeel geniet je niet wanneer je een tweedehandsauto koopt van een particulier. Dat verklaart dan weer waarom je bij een garagist wat meer betaalt voor je Audi A5 occasie dan bij een particulier. Op de online automarkt van Gocar.be vind je advertenties voor tweedehands Audi A5 verkocht door particulieren en professionals.

De Audi A5 werd pas in 2007 gelanceerd en is dus een relatief jong automodel. Ondertussen zijn we toe aan de tweede generatie, die in 2016 geïntroduceerd werd. Zeker wanneer je een auto van de tweede generatie koopt, ben je min of meer gerust dat je er een lange tijd mee zal kunnen rijden. De autosector wordt namelijk steeds strenger gereglementeerd. De afgelopen jaren zijn er in verschillende steden lage emissiezones of LEZ geïmplementeerd. In die zones zijn oude, vervuilende wagens niet meer welkom. De komende jaren zullen de regels voor de LEZ steeds strenger worden, waardoor steeds minder oude wagen toegang zullen krijgen. Hoe recenter de tweedehands Audi A5, hoe langer je er dus probleemloos mee zal kunnen rijden. Dat moet je vooral in het achterhoofd houden wanneer je vaak door zo’n lage emissiezone rijdt of in een LEZ woont.

Met een gerust hart tweedehands kopen dankzij Car-Pass

De toegang tot de lage emissiezones wordt bepaald op basis van de Euronorm van de wagen. De Euronorm kan je terugvinden op het inschrijvingsbewijs van de wagen, maar ook op de Car-Pass. De Car-Pass is een document dat de verkoper van een tweedehandsauto aan de koper moet geven bij aflevering van de wagen. Op de Car-Pass staat nuttige informatie over de wagen, zoals de Euronorm, en een overzicht van de geregistreerde kilometerstanden. Telkens wanneer je met je auto naar de keuring, het onderhoud of een bandencentrale gaat, wordt de kilometerstand van de wagen geregistreerd. Die historiek wordt weergegeven op de Car-Pass, waardoor fraude met de kilometerstand tegengegaan wordt. De Car-Pass helpt dus ook om met een gerust hart een tweedehands Audi A5 te kopen.

De Car-Pass is trouwens niet het enige document dat de verkoper moet meegeven bij de verkoop van zijn tweedehands Audi A5. Zo moet je ook het inschrijvingsbewijs krijgen, het roze formulier “aanvraag tot inschrijving van een voertuig” (om de wagen opnieuw in te schrijven op jouw naam), het keuringsbewijs, het attest van de tweedehandskeuring (ook wel “keuring voor verkoop” genoemd) en het Europees gelijkvormigheidsattest. Het is verder aangeraden om aan de verkoper de originele aankoopfactuur te vragen, mocht hij die nog hebben. Daarop staat ook heel wat informatie over de Audi A5 occasie, zoals de uitvoering, opties en aankoopdatum. Wanneer je een Audi A5 tweedehands koopt bij een garagist, zal die je kunnen helpen met al de modaliteiten die afgehandeld moeten worden voor je met je aankoop de baan op kan. Een lijst van garages bij jou in de buurt vind je op de dealerpagina van Gocar.be. Wanneer je zaken doet met een particulier, moet je zelf die verantwoordelijkheid nemen. Het kan helpen om een checklist te maken en aan de verkoper te vragen om een verkoopovereenkomst op te stellen waarop de informatie over de tweedehands Audi A5 vermeld staat. Zo kan je de aankoop met een gerust hart volbrengen!

Vind een Audi-dealer

Zoekt u een dealer bij u in de buurt?

Meest populaire Audi modellen

Meest populaire automodellen bij Audi