Nieuwe modellen

Frankfurt 2015 : nieuwe Volkswagen Tiguan

De Tiguan is een belangrijk model voor Volkswagen. Deze tweede generatie behoudt de naam en wordt in een bijzonder concurrentieel segment gelanceerd. Hij werd groter, krijgt meer technologie, is beter uitgerust, wordt zuiniger en lichter. Kortom, deze Duitse SUV moet een van de beste wagens in zijn segment worden.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 16 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Hij gebruikt het MQB-platform (dat hij met de Golf 7 deelt). De tweede generatie Tiguan wordt 6 cm langer zodat hij 4,49 m meet. Die extra ruimte komt vooral de passagiers achterin te goede (+ 3 cm). Ook de koffer gaat er op vooruit want hij slikt 615 liter, wat een toename van 145 l betekent. Met neergeklapte achterbank loopt het laadvermogen op tot 1.665 liter.

De Tiguan wordt ook 50 kg lichter en is beschikbaar met 8 verschillende motorisaties met vermogens tussen de 115 en de 240 pk. Afhankelijk van de versie wordt de wagen tot 24% zuiniger. Er komt ook een plug-in hybride versie, goed voor 220 pk. Die laatste zou slechts 42 gram CO2 per km uitstoten.

Advertentie – lees hieronder verder

De instapmodellen komen met voorwielaandrijving terwijl de krachtiger motorisaties over vierwielaandrijving beschikken. De bodemspeling werd met 11 mm opgetrokken om meer terreincapaciteiten mogelijk te maken.

Qua design sluit de Tiguan aan bij andere recente VW-producten, dat merk je vooral aan de chroomband vooraan. Op termijn moeten er ook diverse koetswerkvormen komen, waaronder een vierdeurs coupémodel.

Bent u onder de indruk van de nieuwe Tiguan?

Scoop : de toekomstige VW Tiguan (16-06-15)

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon