Frankfurt 2015 : nieuwe Volkswagen Tiguan

De Tiguan is een belangrijk model voor Volkswagen. Deze tweede generatie behoudt de naam en wordt in een bijzonder concurrentieel segment gelanceerd. Hij werd groter, krijgt meer technologie, is beter uitgerust, wordt zuiniger en lichter. Kortom, deze Duitse SUV moet een van de beste wagens in zijn segment worden.

Frankfurt 2015 : nieuwe Volkswagen Tiguan

Hij gebruikt het MQB-platform (dat hij met de Golf 7 deelt). De tweede generatie Tiguan wordt 6 cm langer zodat hij 4,49 m meet. Die extra ruimte komt vooral de passagiers achterin te goede (+ 3 cm). Ook de koffer gaat er op vooruit want hij slikt 615 liter, wat een toename van 145 l betekent. Met neergeklapte achterbank loopt het laadvermogen op tot 1.665 liter.

De Tiguan wordt ook 50 kg lichter en is beschikbaar met 8 verschillende motorisaties met vermogens tussen de 115 en de 240 pk. Afhankelijk van de versie wordt de wagen tot 24% zuiniger. Er komt ook een plug-in hybride versie, goed voor 220 pk. Die laatste zou slechts 42 gram CO2 per km uitstoten.

De instapmodellen komen met voorwielaandrijving terwijl de krachtiger motorisaties over vierwielaandrijving beschikken. De bodemspeling werd met 11 mm opgetrokken om meer terreincapaciteiten mogelijk te maken.

Qua design sluit de Tiguan aan bij andere recente VW-producten, dat merk je vooral aan de chroomband vooraan. Op termijn moeten er ook diverse koetswerkvormen komen, waaronder een vierdeurs coupémodel.

Bent u onder de indruk van de nieuwe Tiguan?

Scoop : de toekomstige VW Tiguan (16-06-15)

Clock iconLaatste artikels

Close

SCOOP: Jaguar bouwt grote Taycan-concurrent

FOTOSPECIAL: De “Dream Cars” van het Autosalon 2020

Backstage op het Autosalon: “De man met spiegeltjes op zijn schoenen…”

Fisker Ocean: Sneller weg dan een Porsche 911 GT2 RS?

De 5 goedkoopste tweedehandse Mercedes-AMG GT’s te koop op Gocar.be

Autosalon 2020 een succes: “Nog nooit zoveel vragen van automobilisten”

Bentley zegt Mulsanne (en legendarische V8) vaarwel

Extreme protestgroep houdt lelijk huis op Autosalon (+VIDEO)

De 5 goedkoopste tweedehandse Audi RS3’s te koop op Gocar.be

De 5 goedkoopste tweedehandse BMW M3’s te koop op Gocar.be

wifi iconLive news