Nieuwe modellen

Frankfurt 2015 : nieuwe Volkswagen Tiguan

Geschreven door Nicolas Morlet | 16/09/2015

De Tiguan is een belangrijk model voor Volkswagen. Deze tweede generatie behoudt de naam en wordt in een bijzonder concurrentieel segment gelanceerd. Hij werd groter, krijgt meer technologie, is beter uitgerust, wordt zuiniger en lichter. Kortom, deze Duitse SUV moet een van de beste wagens in zijn segment worden.

Hij gebruikt het MQB-platform (dat hij met de Golf 7 deelt). De tweede generatie Tiguan wordt 6 cm langer zodat hij 4,49 m meet. Die extra ruimte komt vooral de passagiers achterin te goede (+ 3 cm). Ook de koffer gaat er op vooruit want hij slikt 615 liter, wat een toename van 145 l betekent. Met neergeklapte achterbank loopt het laadvermogen op tot 1.665 liter.

De Tiguan wordt ook 50 kg lichter en is beschikbaar met 8 verschillende motorisaties met vermogens tussen de 115 en de 240 pk. Afhankelijk van de versie wordt de wagen tot 24% zuiniger. Er komt ook een plug-in hybride versie, goed voor 220 pk. Die laatste zou slechts 42 gram CO2 per km uitstoten.

De instapmodellen komen met voorwielaandrijving terwijl de krachtiger motorisaties over vierwielaandrijving beschikken. De bodemspeling werd met 11 mm opgetrokken om meer terreincapaciteiten mogelijk te maken.

Qua design sluit de Tiguan aan bij andere recente VW-producten, dat merk je vooral aan de chroomband vooraan. Op termijn moeten er ook diverse koetswerkvormen komen, waaronder een vierdeurs coupémodel.

Bent u onder de indruk van de nieuwe Tiguan?

Scoop : de toekomstige VW Tiguan (16-06-15)

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volkswagen Tiguan Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volkswagen Tiguan met opties en standaarduitrusting

ARTEON

Volkswagen

ARTEON

Vanaf € 37.720

CADDY

Volkswagen

CADDY

Vanaf € 23.210

E-UP!

Volkswagen

E-UP!

Vanaf € 22.950

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volkswagen Tiguan

Onze partners