Nieuwe technologie

BMW en iWatch werken samen

Sinds enkele weken doen de geruchten de ronde op het internet dat er een partnership tussen BMW en Apple in de maak is. Er wordt gesuggereerd dat BMW de technologie van haar i3 aan Apple zou leveren. De wagen zou vervolgens als iCar op de markt kunnen komen. Volgens de constructeur zou niets van aan zijn !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

BMW geeft wel toe dat ze sinds enige tijd bezig zijn met het ontwikkelen van applicaties voor de Apple Watch. Bedoeling is dat de horloge een aantal functies van de wagen zou kunnen bedienen. De iWatch zou kunnen communiceren met de wagen via een gelinkte iPhone die de eigenaar op zak heeft.

BMW zou graag diverse mogelijkheden aanbieden via het platform van de iWatch. Via het horloge zou je bijvoorbeeld draadloos een betaling kunnen doen, je zou je playlists kunnen bedienen of zelfs het navigatiesysteem aansturen. Verder moet je ook van op afstand je garagepoort kunnen openen en zelfs je wagen ontgrendelen. Klanten van een elektrische BMW zullen uiteraard ook de laadstatus van hun wagen kunnen consulteren. Er is ook een optie om de claxon van de wagen te laten weerklinken om hem makkelijker terug te vinden op een parking.

Advertentie – lees hieronder verder

Wanneer er ooit autonoom rijdende voertuigen op de markt komen, zou de iWatch ook in staat moeten zijn om de wagen uit de parking te rijden. De iWatch zal een stevig prijskaartje hebben tussen de 300 euro (sportversie) en de 18.000 euro (versie met gouden afwerking). Men kan zich de vraag stellen of we zitten te wachten op een dergelijk gadget terwijl tal va smartphones precies dezelfde functies bieden.

Denkt u dat de iWatch ooit uw wagen zal bedienen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon