4x4

SOD Rise 4×4: camper en luxueuze offroader 

De Stone Offroad Design (SOD) Rise 4×4 is gebaseerd op een Mercedes Unimog en het is een onvervalste offroad kampeerwagen. Jammer genoeg is hij enkel weggelegd voor de gefortuneerde reizigers met zijn prijskaartje van ongeveer een miljoen euro.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 19/10/2021 | Leestijd: 2 min

Stone Offroad Design – of kortweg SOD – is een Duits bedrijf dat zich specialiseerde in het ombouwen van voertuigen, vooral motorhomes.

Waarschijnlijk om indruk te maken, heeft het Beierse bedrijf een imposante motorhome gebouwd die ook over offroad capaciteiten beschikt, de SOD Rise 4×4. Deze kampeerwagen is gebaseerd op een Mercedes Unimog U 5032 met dubbele cabine, waarvan de terreincapaciteiten alom bekend zijn. Hij meet 6,9 m tussen de bumpers, is 2,48 m breed en 3,9 m hoog.

Advertentie – lees hieronder verder

Virtuele motor

SOD Rise 4×4 : camping-car et tout-terrain de luxe

Voorlopig is deze Rise 4×4 slechts een project, want alle beschikbare beelden zijn computersimulaties. Liefhebbers kunnen echter al orders plaatsen en de eerste leveringen zijn gepland voor begin 2022.

Het is in elk geval een uniek voertuig dat is opgebouwd uit een leefruimte, die indien nodig kan worden losgemaakt, er wordt ook een drager voor een motor of een quad (500 kg laadvermogen) voorzien én er is een reservewiel.

Achterin de leefruimte is een eethoek ingericht rond een U-vormige tafel die ‘s nachts kan worden omgevormd tot een bed. De Rise 4×4 biedt 4 slaapplaatsen: 2 op de plaats van de zithoek en twee bijkomende slaapplaatsen die in de dakconstructie werden geïntegreerd.

Inductiekoken

SOD Rise 4×4 : camping-car et tout-terrain de luxe

De keuken is eveneens netjes afgewerkt met een inductiekookplaat, een vergiet, een oven, een dampkap en zelfs een koel/vries combinatie. De badkamer zit vooraan en biedt een douche, een wastafel en een toilet. De Rise 4×4 beschikt over een watertank van 400 liter en een vuilwatercontainer met een inhoud van 150 liter. In de leefruimte is er tot slot ook vloerverwarming en airconditioning.

Niet slecht voor een offroader! Het enige minpuntje is het forse prijskaartje, want de versie met basismotor goed voor 231 pk begint bij 699.900 euro. Voor de 400 pk sterke dieselmotor betaal je 899.990 euro. Kortom, kamperen in stijl is in dit geval slechts weggelegd voor de happy few…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie