Actualiteit

Delegatie van Uber-chauffeurs ontvangen door minister-president

Een kleine delegatie van vertegenwoordigers van verenigingen van Uber-chauffeurs werd donderdag rond 13.00 uur ontvangen op het kabinet van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort.

Geschreven door Belga, bewerkt door J. Bosseloo | 25/11/2021

Sinds gisterenavond ondervinden automobilisten in en rond Brussel verkeersproblemen door acties van Uber-chauffeurs die zich niet willen neerleggen bij de controversiële uitspraak van het Hof van Beroep van eerder die dag. Uber en andere gelijkaardige diensten moeten in principe vanaf aanstaande vrijdag om 18 uur het werk in de hoofdstad neerleggen.

Een groep van meer dan 100 zelfstandige beroepschauffeurs die voor het platform Uber werken, verzamelde zich rond 11 uur voor het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort in de Regentlaan.

Uitgenodigd voor een ontmoeting

Aangezien de manifestanten niet onmiddellijk antwoord kregen, besloten ze om hun voertuigen achter te laten en naar het Koningsplein te trekken, de zetel van de Brusselse regering, die daar aan het vergaderen was. Ook daar kreeg men geen gehoor – het is niet bekend of de vergadering al dan niet was afgelopen – waarop ze terugkeerden naar het kantoor van de minister-president.

Uiteindelijk werd de delegatie uitgenodigd voor een ontmoeting met Vervoort. “We hopen op een echt overleg. Het heeft geen zin om uit beleefdheid ontvangen te worden. Wij vragen om oplossingen om de situatie op te lossen. Wij staan open voor een echte dialoog”, aldus Asmaa Snaibi, woordvoerster van de UCLB die de belangen van zulke bestuurders behartigt, alvorens het kantoor van Rudi Vervoort binnen te stappen.

Het Uber-platform heeft inmiddels een petitie gelanceerd om de Uber-chauffeurs in Brussel te steunen. Naar schatting zal vanaf vrijdag slechts 5% van de huidige capaciteit van Uber-voertuigen actief zijn in en rond Brussel. Het zal dan om chauffeurs met een Vlaamse vergunning gaan.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's