Actualiteit

Keert de Volkswagen Golf Country terug?

Een Volkswagen Golf R die bijna overal kan rijden? Dat is het concept bedacht door Delta 4X4, een offroadspecialist die zich liet inspireren door de Golf Country van eind jaren tachtig.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 22 jun. 2023 | Leestijd: 2 min

In 1989 verraste Volkswagen iedereen met de lancering van de Golf Country, een verhoogde Golf uitgerust met Syncro-vierwielaandrijving en accessoires om hem een avontuurlijke look te geven.

In die tijd viel dit originele model niet echt in de smaak bij de conservatieve klanten en de productie van de Golf Country duurde maar tot 1991. Er werden maar iets minder dan 7.500 exemplaren geproduceerd.

Advertentie – lees hieronder verder

Golf country

8 cm hoger

Het concept ontstond zowat twintig jaar te vroeg maar inspireert vandaag wel de 4×4-specialist Delta 4×4 om een gelijkaardig project te onthullen op basis van de huidige Golf R.

De auto staat 8 cm hoger en gebruikt wielen van 18 duim die aangepast zijn aan extreme situaties. Op de dakdrager kun je alle uitrusting kwijt om moeilijk terrein te doorkruisen, net als een reservewiel. Op de motorkap zitten dan weer extra koplampen, ideaal voor nachtelijke ritten.

Golf Delta arriere

Kleine reeks?

Momenteel bestaat dit project alleen digitaal. Maar als dit ontwerp een groot succes blijkt, wordt het misschien wel concreet. Er wordt gedacht aan een productie van 25 exemplaren. Delta 4×4 schat dat de transformatie 35.000 euro kost, wat deze Golf wel bijzonder duur maakt, ook al ziet hij er zeer verleidelijk uit door zijn exclusieve karakter.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon