Actualiteit

Laadpalen verplicht bij nieuwe gebouwen in Vlaanderen

Vanaf 11 maart moeten alle bouwvergunningsaanvragen in Vlaanderen laadpalen voor elektrische auto’s bevatten of daar op zijn minst op voorbereid zijn. De regelgeving maakt gewag van een bepaald aantal oplaadpunten, afhankelijk van de aard van het gebouw en het aantal bewoners.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 12/02/2021 | Leestijd: 2 min

Voor een woningbouwproject waarvoor de bouwvergunning vanaf 11 maart aanstaande wordt aangevraagd en dat minstens 2 parkeerplaatsen bevat, moet er voor elk van de plaatsen een oplaadpunt of de nodige voorbereidingen daarvoor worden voorzien.  Dezelfde regel geldt voor gebouwen die grondig gerenoveerd worden (waarvoor een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd) en die meer dan 10 parkeerplaatsen bevatten.

Nieuwe niet-residentiële gebouwen met een parkeerterrein van ten minste 10 plaatsen moeten op zijn minst 2 elektrische aansluitingen hebben. Er moet ook voor worden gezorgd dat minstens een kwart ervan voorbereid is met de juiste infrastructuur.

Advertentie – lees hieronder verder

Nog strenger vanaf 2025

Vanaf 2025 wordt de wetgever nog strenger want dan zal élk niet-residentiël gebouw met minstens 20 parkeerplaatsen moeten worden uitgerust met 2 of meer oplaadpunten.

Op zoek naar een elektrische auto? Die zoektocht start hier

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie