Actualiteit

Er is een nieuwe Ligier op komst…

Geschreven door Nicolas Morlet | 30/07/2018

Wie Ligier zegt, denkt aan auto’s waar je geen rijbewijs voor nodig hebt, ook al klopt die stelling niet helemaal. Wat het ook zij, het Franse merk en haar partner Onroak Automotive hebben een nieuw model klaargestoomd om Ligiers 50-jarig bestaan te vieren.

Automerk Ligier dankt haar naam aan oprichter Guy Ligier. De naam is ook in autosportmiddens erg bekend: team Ligier heeft in de jaren 80 en 90 een tiental overwinningen geboekt in de Formule 1.

In 2013 was het team terug van weggeweest, na een decennium afwezigheid, en dit met behulp van Onroak Automotive, dat meerdere piloten in LMP1 en LMP2 onderbracht. Denk maar aan de 24 Uren van Le Mans.

Het op stapel staande model wordt gehomologeerd als FIA E II SH. We spreken hier over een vierdeurs berline die door een 330 pk sterke 3.7-liter V6 wordt aangedreven. De commercialisatie ervan start in november, de kostprijs per exemplaar zal € 89.000 bedragen, BTW niet inbegrepen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om een circuitauto, ook al dromen we luidop van een productiemodel. Daar zal je dan sowieso wél een rijbewijs voor nodig hebben.

Trefwoorden

Lees ook