Automarkt

Tesla kondigt “diepgaande herstructurering” aan

Na een maandenlange (of zelfs jarenlange) aankondigingspolitiek met de meest grandioze projecten, lijkt Elon Musk eindelijk weer met beide voeten op de grond te komen. De Tesla CEO heeft immers aangekondigd dat er een grondige herstructurering van zijn bedrijf zit aan te komen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Het grote verschil met de aankondigingen die we van de man gewend zijn, is de discretie van deze melding, want Musk informeerde zijn medewerkers over de plannen via een bescheiden email. “Het is de bedoeling om het management te vereenvoudigen, wat tot een betere communicatie zou moeten leiden. Verder moeten we bepaalde functies die niet essentieel zijn, combineren om onze missie te doen slagen”.

Verwacht wordt dat er een golf van ontslagen volgt. Er zullen enkele honderden medewerkers (het bedrijf telt 40.000 werknemers) moeten afvloeien. Deze maatregel lijkt evenwel onvoldoende om het bedrijf rendabel te maken. Musk beloofde immers om in de tweede helft van dit jaar uit de rode cijfers te geraken. Dat kan echter alleen lukken wanneer de productieproblemen, waarmee de Model 3 kampt, worden verholpen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon