Automarkt

Tesla wil een Gigafactory in Europa en in China

Hoewel het erop leek dat Elon Musk enkele dagen geleden weer met beide voeten op de grond stond bij de aankondiging van de diepgaande herstructurering van zijn bedrijf, lijkt het vandaag weer de andere kant op te gaan. De Tesla CEO overweegt andermaal een bijkomende Gigafactory in China en in Europa.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Een Gigafactory is een gigantische fabriek, waarin men naast batterijen ook Tesla-auto’s bouwt. De constructeur heeft al een site in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten met een onwaarschijnlijke oppervlakte van 930.000 m2 ! De Gigafactory 2 is iets minder megalomaan en staat in Solar City in de staat New York.

Om zijn ontwikkelingen verder uit te rollen, overweegt Elon Musk om nog twee bijkomende fabrieken te bouwen. Er wordt gedacht aan China, de belangrijkste groeimarkt voor het merk, en Europa. We weten dat er al gesprekken worden gevoerd met Duitsland, Nederland (daar worden vandaag al Tesla’s – die bestemd zijn voor de Europese – markt gebouwd) en België. Het is ook de bedoeling om er op termijn de Model 3 en de toekomstige Model Y te bouwen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon