Automarkt

De Rode Duivels en BMW: een winnend team tijdens Euro 2020?

Al sinds 2012 sponsort BMW de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en bijgevolg de Rode Duivels en de Red Flames. Om die samenwerking in de verf te zetten, heeft het merk ook naar aanleiding van Euro 2020 (of 2021, zoals je wil) een grote campagne gelanceerd en werd naar goede gewoonte een sportief model van een lik rode verf voorzien (dit jaar een M4, nvdr). De vraag is of de fabrikant hierdoor effectief meer nieuwe wagens verkoopt.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 17 jun. 2021 | Leestijd: 3 min

Een antwoord op die vraag verschaffen, is natuurlijk niet echt mogelijk. Om zekerheid te hebben, zou elke koper ondervraagd moeten worden en daar houdt BMW zich voor zover we weten niet mee bezig. Waar het het merk in de eerste plaats om te doen is, is meer naambekendheid scoren.

Maar BMW is toch al zeer bekend?

Dat klopt, maar dat neemt niet weg dat reclame of sponsordeals positieve effecten hebben op de verkoop. Vergelijk het een beetje met Coca-Cola en Pepsi. Iedereen kent beide merken en heeft zelfs een voorkeur, maar toch besteden ook zij nog steeds grote budgetten aan allerhande spots, sponsordeals en reclame in het algemeen (in het geval van Coca-Cola is er een samenwerking met de UEFA, de organisator van Euro 2020).

Advertentie – lees hieronder verder

Dus het werkt?

BMW i8 Red Devils

Ongetwijfeld wel. Misschien is het niet zo dat diehard-fans van de Rode Duivels nu een BMW gaan kopen omdat die autobouwer met de Rode Duivels in zee is gegaan, op enkelingen na misschien, maar het leidt wel de aandacht af van concurrenten zoals Audi en Mercedes en daar is het in de eerste plaats om te doen. Voorts is het een perfecte manier om reclame te maken die “actueel” is, waarbij meteen kan worden verwezen naar nieuwe modellen.

Kortom

Reclame maken, gebeurt sowieso, al is het nog beter om een interessante invalshoek te hebben. De Belgische nationale ploeg is daar een mooi voorbeeld van. Weet ook dat BMW tegenwoordig een van de beter verkopende merken in ons land is. Nu alleen nog de EK-titel binnenhalen en we kunnen écht van een winnend team spreken.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon