Auto-industrie

Great Wall zet alles op alles voor aankomst in Europa

De Chinese fabrikant Great Wall heeft op de IAA in München twee nieuwe modellen gepresenteerd. Ze zijn bedoeld om het merk te lanceren voor de komst naar Europa.

Geschreven door Maxime Hérion | 15/09/2021

De aankomst van Great Wall in Europa, meer bepaald in Duitsland, staat op de planning van 2022. Of de Chinese fabrikant ook andere landen gaat bedienen, hangt af van de mate van succes van deze twee modellen:

Wey Coffee 01

Wey Coffee 01

De Wey Coffee 01 is een redelijk grote SUV (4,8 meter lang) en een plug-in hybride. Eén van zijn verkoopsargumenten is zijn 41,8 kWh-batterij die een autonomie van 150 km belooft.

Wey Coffee

Uitgerust met twee elektromotoren en een 2-liter benzineblok, ontwikkelt de Wey Coffee 01 een gecombineerd vermogen van 475 pk. De nadruk ligt op ultramoderne apparatuur, waaronder 5G-connectiviteit en een groot aantal elektronische voorzieningen die in dit segment ongeëvenaard zouden zijn.

Ora Cat

Ora Cat

De Ora Cat is qua grootte vergelijkbaar met de Volkswagen ID.3 en heeft een Porsche-uitstraling die hem als gegoten past. Onder zijn koetswerk woont een 171 pk sterke elektrische motor. Klanten krijgen de keuze uit verschillende batterijen, waarvan de grootste een capaciteit heeft van 63 kWh, voldoende voor 400 km rijbereik.

Ora Cat interior

Net als de Wey Coffee 01 moet de Ora Cat technologisch vooruitstrevend zijn, met onder meer een automatisch parkeersysteem en een arsenaal van 12 radars om een optimale veiligheid te garanderen. De basisprijs van deze stadswagen zou “maar” 30.000 euro bedragen, in Duitsland dus.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's