Auto-industrie

Toyota Corolla: de kaap van 50 miljoen

De Toyota Corolla is niet zomaar een auto. Hij is nu ook een instelling: dit model is net voorbij de kaap van 50 miljoen geproduceerde eenheden sinds zijn lancering in 1966. Een record!

Geschreven door David Leclercq | 19/08/2021

Het is officieel: de Toyota Corolla is de populairste auto aller tijden. En dat zal nog wel even zo blijven. De Corolla, die in 1966 in Japan werd gelanceerd, heeft zojuist de symbolische grens van 50 miljoen verkochte eenheden gepasseerd.

Toyota Corolla 1966

We hebben het natuurlijk niet alleen over de oude modellen, omdat de naam Corolla nog steeds bestaat (noteer dat de Auris 3 jaar geleden is afgevoerd en Toyota daarop teruggreep naar deze naam).

Nog beter: vorig jaar verkocht Toyota wereldwijd maar liefst 1,1 miljoen Corolla’s: dat betekent elke… 28 seconden een wagen! Wie kan dat overtreffen?

Australië

Corolla NZ

Het vijftig miljoenste model is bestemd voor Australië. Wat ook een mooie knipoog is naar het verleden omdat het eerste land dat de Corolla verwelkomde na Japan precies Australië was (1966).

Merk op dat het tweede bestverkochte model aller tijden de Volkswagen Kever is. Maar met zijn 21 miljoen exemplaren loopt hij ver achter. Een inhaalbeweging is ook volledig uitgesloten omdat de Kever niet meer wordt geproduceerd.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook