Autotests

TEST BMW M550d Touring: Beter dan een M5?

Wie een supersnelle break zoekt, hoeft niet per se bij Audi of Mercedes te winkelen. Akkoord, bij BMW bestaat er geen break in M-versie maar de 5-reeks Touring is er wel als M550d xDrive. Net geen échte M dus, maar daarom minder aanlokkelijk?

Geschreven door Joris Bosseloo | 04/05/2018

De M550d, een diesel, beschikt over 4 turbo's en braakt zomaar eventjes 400 pk en 760 Nm koppel uit. Da's 200 pk minder maar wel 10 Nm meer dan de nieuwe M5, waarvan je HIER het volledige testverslag kan lezen. Sneller uit de voeten is hij niet (0-100 km/u lukt in 4,6 seconden, de M5 doet er meer dan een seconde minder over) maar de hernemingen zijn wel fenomenaal. Ook de (begrensde) topsnelheid van 250 km/u halen, is met deze superbreak een fluitje van een cent.

Advertentie

Alle inspanningen ten spijt, klinkt deze diesel nog steeds als… een diesel. Op dat gebied heeft de M5 een streepje voor. Maar voor dagelijks gebruik(gemak), voor dezelfde look and feel en voor een (veel) lager prijskaartje, kiezen we voor deze M550d Touring xDrive. Bovendien springt deze vierwielaangedrijver een pak zuiniger met brandstof om dan de Über-5, zelfs als is dat diesel. Minder dan 8 l/100 km? Geen probleem! Met de M5, die natuurlijk benzine lust, kan je van zo'n score alleen maar dromen.

Conclusie

De M550d Touring is stukken goedkoper dan een M5 (€ 92.650 tegenover € 119.900), veel ruimer en in de praktijk zal je zeker even snel op je bestemming aankomen. Hij is minder agressief, maar dat is het dan ook.

Klik hier om de BMW M550d xDrive Touring te configureren

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook